Slider

Lontoo puhelimen läpi - matkakuulumisia, vinkkejä ja suosituksia

keskiviikko 11. syyskuuta 2019


Mitä olisikaan Lontoon reissu ilman perinteistä puhelinkoppikuvaa? Taustalla kohoava Westminster Abbey-kirkko oli kaikessa koristeellisuudessaan myös todellakin näkemisen arvoinen.
Käytiin pyörähtämässä London Eyessa, joka ei ehkä itselleni niin pakollinen juttu ollut, sillä omasta edellisestä Lontoon reissustani on sen verran lyhyempi aika, että näky yläilmoista oli vielä muistissa. Sen sijaan poikaystäväni edellisestä Lontoon visiitistä on jo kymmenisen vuotta, minkä vuoksi hän ymmärrettävästi halusi käydä keikkumassa yläilmoissa ihailemassa maisemia uudelleen! Oli vähän tylsää, että Big Ben oli rakennustelineitten ja pressujen peitossa, mutta onni onnettomuudessa siinä, että ollaan molemmat jo aikaisemmin nähty se. 
Jos Lontoossa kaipaa hyvää burgeria, suosittelen ehdottomasti Honest Burger-nimistä ravintolaa! Paikka on myös äänestetty Lontoon parhaimpien hampurilaismestojen joukkoon, ellei jopa parhaaksi, enkä käynnin jälkeen enää ihmettele yhtään, että miksi. Keliaakikkona iso plussa oli myös se, että ravintolan kaikki hampurilaiset oli saatavilla gluteenittomina, mikä ei todellakaan ole pohjoismaiden ulkopuolella mikään itsestäänselvyys. 
Yhtenä päivänä suunnattiin puistokävelyn kautta istuskelemaan iltapäiväkahveille Buckinghamin palatsin edustalle. Palatsi oli totta kai upea, ja tuossa portailla istuskellessa hyvällä säällä oli niin rentoa vain ihailla maisemia ja katsella ohi kulkevia ihmisiä.
Lontoon puistoista käytiin Buckingham Palace Gardensissa, jonka poikki kuljettiin Buckinghamin palatsille, sekä tietysti Hyde parkissa. Molemmat ovat niin kauniita ja viihtyisiä puistoja, ja molempiin oltiin myös viritelty pieniä aurinkotuoleja puistohengailua varten tuntivuokralla. Ilmassa ja puissa oli havaittavissa jo syksyistä fiilistä, mutta juuri tällaiset aurinkoiset alkusyksyn päivät ovat mielestäni aivan ihania puistokävelyille.
Selfridgesin ja Harrodsin hulppeat tavaratalot ovat ihan must nähdä Lontoossa, ja tietysti mekin käytiin niissä kiertelemässä ja ihastelemassa. Mitään ostoksia ei mukaan tarttunut, sillä rehellisesti sanottuna en uskoisi kykeneväni tekemään tuollaisissa paikoissa järkeviä ostopäätöksiä, ellei sitten olisi ennalta joku tietty tuote mielessä. Ihmispaljous, ympäristöstä tuleva ostamisen paine ja nopeatempoinen meininki eivät kyllä ainakaan omalla kohdallani tue fiksua ostopäätöstä. Mieluummin sovittelen rauhassa kotona esimerkiksi netistä tilattuja juttuja. Mutta anyways, nämä tavaratalot ovat kyllä itsessään suorastaan nähtävyyksiä!
Kesä meni, nythän voidaan jo sitten alkaa laskemaan päiviä jouluun? Näin on ainakin Selfridgesin ja Harrodsin mielestä! Molemmissa tavarataloissa jouluosastot oltiin laitettu jo kuntoon, ja päästiinkin fiilistelemään joululauluja ja koristeita jo hyvissä ajoin.
Notting Hill, tämä somekliseinen, mutta sitäkin ihanampi kaupunginosa on varmasti Lontoon alueista suosikkini! Rauhallinen, jopa vähän kylämäinen tunnelma ja Portobello Roadin suloiset värikkäät talot todellakin ihastuttivat. Olin tottakai varoittanut poikaystävääni myös etukäteen, että täällä sitten haluaisin muutamat(kymmenet) kuvat :D Jos haluaa nauttia rauhallisesta tunnelmasta, suosittelen käymään Notting Hillissä aamukävelyllä jokin arkiaamupäivä. 
Notting Hillissä sijaitsee myös eräs paljon hehkutusta osakseen saanut aamupala/brunssipaikka/kahvila, Farm Girl. Tämä Aussityylinen ruokapaikka tarjoaa gluteenittomia ja maidottomia vaihtoehtoja, kuten avocadotoasteja, smoothiebowleja, jotka ovat erityisesti omaan mieleeni. Farm Girl oli todellakin kaiken hehkutuksen arvoinen - hyvää ja terveellistä ruokaa, viihtyisä ja nätti sisustus ja ihmispaljoudesta huolimatta nopea palvelu.
Madame Tussauds on myös sellainen perinteinen Lontoo-juttu, joka haluttiin käydä kokemassa uudestaan. Oli hauska bongailla kaikkia tuttuja näyttelijöitä, laulajia ynnä muita tyyppejä, ja tottakai halusin myös yhteiskuvan lapsuuden idolini Britney Spearsin kanssa :D
Natural History Museum on upea paikka, jossa kannattaa todellakin käydä Lontoon visiitillä! Museo on lisäksi ilmainen, mikä on tosi hieno juttu. Me pyhitettiin yksi aamupäivä museossa kiertelylle.
Vähän matkarealismia peliin, nimittäin iltaeväät hotellilla. Meillä on usein tapana syödä reissussa aina päivällä jossain kunnon ravintolassa, ja iltaisin usein vaan napataan mukaan edullista takeawayta tai kaupasta jotain pientä evästä mukaan. 
Siinä missä haluan antaa suosituksia hyvistä ruokapaikoista, on myös mielestäni ihan reilua kertoa niistä ruokakokemuksista, joihin ei ole ollut niin tyytyväinen. Halusin käydä reissussa Elan cafessa, johon ihastuin sen suloisen sisustuksen ja vegaaniseen ruokaan painottuvan menun vuoksi. Paikka oli kuin olikin erittäin Instagrammable ja kaunis, mutta kaikki muu olikin sitten aika lailla pielessä. Palvelu oli sekavaa, useampiin pöytiin meidät mukaan lukien tuotiin vääriä juomia ja ruokia, eikä mitään ruokia ollut saatavilla gluteenittomana. Olisin kovasti halunnut tykätä paikasta, mutta siitä jäi aika huono fiilis.


1 kommentti:

  1. En kestä, Lontoo-kuume kyllä vaan kasvaa näiden kuvien myötä! 😭😍

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä