Slider

3+1 Suosikkiani Hanialla

keskiviikko 12. kesäkuuta 2019Matkustimme toukokuun lopussa äkkilähdöllä viikoksi Kreikkaan, tarkemmin ottaen Kreetalle Hanian kaupunkiin. Lähtö oli tosiaankin lyhkäisellä varoitusajalla, ja ihan muutaman päivän sisällä reissun varauksesta oltiinkin jo lentokentällä. Sanomattakin siis selvää, että reissu oli todella spontaani, eikä sen kummempia suunnitelmia ehditty lyömään lukkoon! Kohteena Hania oli minulle melkoinen mysteeri, enkä oikein tiennyt, mitä paikalta odottaa. Olen aiemmin käynyt Kreikassa Rodoksella, joka ei ehkä päässyt ihan suosikkikohteideni kärkijoukkoon, mikä saattoi hieman vaikuttaa ennakko-odotuksiini Kreetan saaresta. Kreeta oli kuitenkin todella positiivinen yllätys - saaren luonto oli vehreä ja kaunis, vuoristomaisemat olivat huikeat, vanhaa kaupunkia, kauniita satama-alueita sekä rantoja riitti ja halutessaan saarella olisi voinut järjestää itselleen monipuolista aktiviteettia. Toukokuun lopussa ei myöskään pahin turistikausi ollut päässyt käyntiin, joten saatiin olla kohteessa verraten rauhassa. Majoituttiin Kato Stalos-nimisessä paikassa, joka koettiin sijainniltaan tosi hyväksi, sillä se oli rauhallinen, lähellä Hanian kaupunkia, rantaa sekä sieltä oli hyvät kulkuyhteydet moniin paikkoihin. 

Me lähdettiin reissuun rentoutumismielessä, eikä sen vuoksi niin aktiivisesti aikataulutettu itsellemme tekemistä Kreetan saarella. Viikko on kuitenkin reissun päällä loppujen lopuksi melko lyhyt aika, jos haluaisi päästä sekä rentoutumaan että näkemään ja tekemään hirveästi kaikkea. Oltiin kuitenkin vahvasti samaa mieltä siitä, että juurikin suunnittelemattomuudestaan ja rentoudestaan johtuen tämä reissu oli yksi parhaista, joita ollaan tehty yhdessä. Rentoilumoodista huolimatta ehdittiin löytää kohteessa suosikkipaikkamme -ja tekemisemme, joista ajattelin vinkata tässä postauksessa!


Vanha Venetsialainen satama

Tämä satama-alue oli yksi meidän suosikkipaikoistamme Haniassa yksinkertaisesti sen takia, että se oli niin viihtyisä ja kaunis. Siellä oli ihana syödä illallista katsellen merimaisemaa ja ihmisvilinää tai tehdä pieni iltakävely alueella sijaitsevalle majakalle. Täällä pyörittiin monena iltana, ja oltiin yhtä mieltä siitä, että paikka on i han ehdoton vierailukohde Hanialla!Vanha kaupunki

Hanian vanha kaupunki tulee väkisinkin vastaan kävellessä vanhalle Venetsialaiselle satamalle päin. Vanhan kaupungin pienet kujat ja ravintolat olivat todella sympaattisia, ja tämä oli myös sellainen kohde, jossa tuli kierreltyä ja ihasteltua useampanakin iltana. Jos kaipaa vähän satamaa rauhallisempaa ruokapaikkaa, joku vanhan kaupungin suojaisilla kujilla sijaitsevista ravintoloista on erittäin hyvä vaihtoehto. Monesti hinnatkin saattavat olla niissä jonkin verran edullisemmat!Auringonlasku

Voi kyllä, tämä ansaitsee oman kohtansa, sillä olen erittäin vahvasti sitä mieltä, että vähintään yhtenä iltana reissussa täytyy raahata se auringossa makoilusta ja kaupungissa kiertelystä väsynyt peffansa ulos rantaan ihailemaan auringonlaskua! :D Meren ja auringonlaskun yhdistelmässä on vaan jotain niin lumoavaa ja ainutlaatuista, että sen ihailu on ihan must missä tahansa paikassa, josta tämä kombo löytyy. Sitä sanotaan, että Santorinin Oiassa on maailman kauneimmat auringonlaskut, ja vaikka en sitä siellä päässytkään näkemään niin veikkaan, etteivät auringonlaskut Kreetalla kauheasti huonommaksi jää. Santorinijutuista kuitenkin lisää seuraavassa postauksessa!

+ Auton vuokraus

Tästä kohdasta minulla ei harmikseni ole pahemmin kuvamateriaalia, mutta halusin silti mainita tämän. Kreeta on Kreikan saarista suurin, mikä tarkoittaa sitä, että siellä riittää paljon luonto-, historia -ja kaupunkikohteita nähtäväksi. Saaren tiet ovat myös upeita ajaa, sillä sieltä löytyy niin rantamaisemareittejä kuin vuoristoteitäkin. Auton vuokraaminen Kreetalla on hieno ja kätevä tapa nähdä saarta enemmän ja omaehtoisesti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä