Slider

5 asiaa, joihin kiinnittää huomiota täydellisen trenssin etsinnässä

perjantai 12. huhtikuuta 2019

Untitled

Kun puhutaan keväisen vaatekaapin kulmakivistä, en voi olla mainitsematta trenssitakkia. Trenssi on klassinen ja ajaton, eikä se ole koskaan poissa muodista. On melkeinpä mahdotonta olla näyttämättä tyylikkäältä trenssiin pukeutuneena! Trenssitakki onkin kuulunut mun vaatekaappini vakiokalustoon jo monien vuosien ajan. Tänä keväänä jouduin viimein korvaamaan rakkaan, mutta jo hieman kulahtaneen, luottotrenssini uudella versiolla. Tästä sainkin idean jakaa teidän kanssanne 5 asiaa, joihin kannattaa kiinnittää trenssikaupoilla huomiota!

- Istuvuus. Istuvuus määrittelee pitkälti sen, minkä tyyliseltä trenssi tulee näyttämään. Oversize-mallinen trenssi näyttää päällä rennommalta, kun taas istuvampi trenssi puolestaan on hieman skarpimman näköinen. Itse pidän trenssistä, joka on jotain näiden kahden välimaastosta. Todella istuvassa trenssissä minulla ei ole mukava olo, ja haluan, että trenssin alle mahtuu paksu neule ilman tukalaa fiilistä. Toisaalta taas todella ylisuuren mallinenkaan trenssi ei tunnu omalta.

Untitled

- Yksityiskohdat. Ystävälläni Pinjalla oli super hyvä postaus trensseihin liittyen, johon pääset tästä.  Postauksessaan hän toi esiin mielenkiintoisen tiedon siitä, että mitä enemmän tavallisen ketjuliikkeen vaatekappaleessa on yksityiskohtia, sitä huolellisemmin se on todennäköisesti tehty ja sitä laadukkaampi se on. Hyvälaatuisen trenssin ei siis tarvitse olla kallista merkkiä. Pinja vinkkasikin, että trenssien kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa tuplanappeihin, vyöhön, saumoihin ja muihin yksityiskohtiin. 

Untitled

- Pituus. Trenssin pituuden suhteen ei voi oikeastaan sanoa mitään yleispätevää vinkkiä, sillä jokaisen vartalotyyppi on niin erilainen. Erilaiset pituudet toimii erilaisilla vartaloilla, ja paras selviää oikeastaan vain kokeilemalla. Itse esimerkiksi testasin pohjepituista oversize-trenssiä, ja totesin näyttäväni ihan suorakulmion malliselta laatikolta - kyseinen pituus ja malli ei siis todellakaan imarrellut minua. Omalle kropalleni olen kokenut parhaaksi hieman yli puoleen reiteen ulottuvan pituuden.

Untitled -

- Sävy. Mulle se täydellinen trenssi on beigen värinen, joten tässä vinkissä puhun kyseisen värin näkökulmasta. Beige on värinä sellainen, josta tulee helposti ajatelleeksi, että "beige kun beige", mutta todellisuudessa sen sävyjä on lukemattomia. On lämmintä, viileää, neutraalia, oranssihtavaa, kellertävää..  Juuri sinulle sopiva beigen sävy onkin pitkälti ihosi sävystä kiinni. Minulla on keltapohjainen iho, ja olen yleisesti väritykseltäni neutraali/lämminsävyinen. Minulle siis sopii hyvin neutraali, hiukan lämpimään taittava beige.

Untitled

- Vyö. Tämä tulee vaikuttamaan todella merkittävästi siihen, miten trenssi istuu. Itse halusin ehdottomasti vyöllisen trenssin, sillä se tuo kivasti ryhdikkyyttä ja takki on sen ansiosta helpompi laittaa kiinni. 

Kuuluko trenssi sinunkin kevätvaatetuksen kulmakiviin?

4 kommenttia:

 1. Trenssi on kyllä ihan ehdoton kevätvaatekaapin kulmakivi täälläkin! Niin ajaton ja klassinen ja palvelee monta monta sesonkia ja vuotta 🙌❤️ Upeita nää kuvat ja sun koko look, oon edelleen myös ihan rakastunut noihin sun nilkkureihin 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin samaa mieltä sun kanssa!❤️ Kiitos paljon murunen, nuo nilkkurit ovat kyllä ihan suosikit❤️

   Poista
 2. Aika hyvät kohdat kyllä ja voin samaistua täysin listaamaasi kohtiin. :D Mä oon mun ainoan punaisen trenssini teetättänyt ihan ompelijalla, sillä mulla oli niin tarkat vaatimukset, etten löytänyt sellaista kaupasta. Lisäksi oon rakenteeltani niin siro, että mulle jopa kaupan trenssit hyvästä matskusta ovat sitten liian isoja ja eivät istu kunnolla. Taidan muutenkin enemmän teetättää takkeja ompelijalla kuin ostaa nykyään kaupasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi punainen trenssi kuul ostaa kyllä kanssa super hyvältä! :) Ja ihan mahtavaa että oot teetättänyt trenssin, on sitten ainakin just sun mielen ja mittojen mukaan tehty ja yksilöllinen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä