Slider

Näin valehtelen somessa

tiistai 5. maaliskuuta 2019

Untitled

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olla some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

Totta  ja tarua. Hotellien kohdalla ratkaiseva tekijä on hinta-laatusuhde, ja niiden suhteen pyritään aina saamaan mahdollisimman hyvä hotelli mahdollisimman edullisesti. Puolestaan taas ravintoloiden ja etenkin kahviloiden kohdalla tämä kyllä pitää paikkansa! Mun mielestä se on aina plussaa, jos kahvilan tai ravintolan puitteet ovat kauniit ja annokset esteettisiä. 


Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

Totta! Voin rehellisesti myöntää, että ison osan kuvieni taustalta löytyy paljon miettimistä, sommittelua ja asettelua. Jos tarkoituksena on mennä asukuvailemaan, niin pukeudun myös tavallista ruokakauppareissuvaatetusta mielenkiintoisemmin, mutten koskaan tietenkään sellaisiin asuihin, joita en käyttäisi kuvaustilanteen ulkopuolella. Jos kuvailen kotonani, niin haluan myös kodin olevan kuvissa siisti ja edustavan näköinen. Pyrkimykseni on tuottaa esteettistä sisältöä aktiivisesti, mikä tarkoittaa sitä, että kuvat ovat melko suunniteltuja ja harkittuja. Kuitenkin pyrin tasapainon luomiseksi lisäilemään joukkoon myös suunnittelemattomampia kuvia, kuten esimerkiksi satunnaisia puhelinräpsyjä. Mun mielestä kuvien takana oleva työ on tärkeää myöntää ja sanoa ääneen, ettei kukaan tuntisi omien kuvien olevan jotenkin "huonompia" vaan sen takia, ettei itselle ole niin merkityksellistä laittaa niihin yhtä paljoa aikaa ja vaivaa.


En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Tarua! Storyyn lisäilen aina välillä meikittömiä kuvia, ja feedistäkin löytyy meikittömiä otoksia minusta. Valtaosassa storyistani ja kuvistani minulla kuitenkin on meikkiä.


Teen asioita ja kerron blogissa asioista, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni. 

En ole juurikaan tarkoituksellisesti rakentanut itselleni mitään henkilöbrändiä, joten tähän on vähän vaikea vastata. Teen asioita, joista pidän ja jotka minua kiinnostavat ja kerron niistä blogissani. Jos siis jonkinlainen henkilöbrändi on rakentunut, se on tapahtunut ikään kuin luonnostaan!


Untitled

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle. 

Totta. Esimerkiksi jos hiukseni näyttävät lämpimässä kuvausvalossa oransseilta, säädän niiden sävyä
lähemmäksi niiden oikeaa sävyä ja muokkaan myös pois sellaiset finnit ynnä muut ihoni epäkohdat, jotka eivät ole pysyvä osa minua ja jotka joka tapauksessa katoaisivat lyhyen ajan sisään. Kuvankäsittelyni on kuitenkin todella kevyttä ja realistista, enkä koskaan lähtisi esimerkiksi muokkaamaan vartaloani. 

Silottelen elämääni somessa.

Totta. Mä postaan somessa pääasiassa elämän kivoista ja kauniista asioista, ja tämän olen myös ihan rehellisesti maininnut blogini kuvauksessakin. Tämäkin on niitä juttuja, jotka tulisi ihan rohkeasti ääneen sanoa, sillä uskon jokaisen meistä tekevän tätä jossain määrin. Mun juttuni ei yksinkertaisesti ole lähteä avaamaan syvimpiä haavojani ja tuntemuksiani satojen ihmisten silmien edessä, sillä koen sen ylittävän omat henkilökohtaiset rajani. Vaikka esimerkiksi Instagram-feedini onkin melko harkittu, pyrin kuitenkin kuvateksteissä ja storyissa tuomaan esiin myös elämän kääntöpuolia ja huonojakin fiiliksiä. Myös blogissani tartun aina silloin tällöin syvällisempiin aiheisiin. Ne ovat mun tapojani tuoda someen hippunen armollisuutta ja inhimillisyyttä.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.

Tarua! Päinvastoin olen ylpeä siitä, millaisten brändien kanssa olen saanut mahdollisuuden tehdä yhteistyötä. En koskaan lähtisi mukaan sellaiseen yhteistyöhön, johon en henkilökohtaisesti uskoisi tai johon mahdollisesti liittyviä tuotteita en voisi rehellisesti suositella lukijoilleni.

Bloggaajien elämä on glamourista. 

Tarua! Tietenkin puhun vain omasta puolestani, sillä en bloggaa työkseni. Ammattibloggaajien työhön varmasti kuuluu sellaisia juttuja, joita voi glamouriksikin nimittää, kuten esimerkiksi hienoja tapahtumia, juhlia ja pressimatkoja. Arki on kuitenkin arkea jokaisella, ja eiköhän jokainen vähänkin medialukutaitoa omaava ihminen tiedä, ettei kenenkään elämä ole ainaista onnellisuuden ilotulitusta ja glamouria. 

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

Totta! Olen todella visuaalinen ihminen, ja näänkin usein tilanteet ja hetket etukäteen mielessäni kuvina. Tykkään myös etukäteen pohtia mielessäni erilaisia kuvausmahdollisuuksia erilaisissa paikoissa. Tämä ei tosin koske pelkästään Instagram-kuvia, vaan on enemmänkin sellainen jatkuva päänsisäinen juttu. Mulle tavallinen lausahdus onkin, että "tästä sais niin hienon kuvan!"


Untitled


Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

Totta ja tarua. Keskustelupalstat ja oman nimeni googlailu eivät kuulu harrastuksiini, mutta voin myöntää satunnaiseksi paheekseni Jodelin selaamisen. Vaikken osallistu siellä keskusteluihin, tuntuu silti tavallaan niin tyhmältä omalla ajoittaisella läsnäolollaan tukea sovellusta, sillä sieltä löytyy niin paljon anonymiteetin takaa ilkeilyä ja sormella osoittelua. Toisaalta kai sieltä löytyy jotain hyvääkin. 

Tutustun blogin/somen kautta ihmisiin, joiden toivon auttavan itseni kuuluisuuteen. 

Niin tarua kuin olla ja voi. Niin pinnallinen asia ei koskaan voisi olla motiivini kehenkään ihmiseen tutustumiseen. Blogini kautta olen kyllä tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut heistä läheisiä ystäviäkin, mutta ne kaveri- ja ystävyyssuhteet perustuvat ihan muille asioille kuin näkyvyyden saamiseen.

Bloggaaminen ei ole oikea työ.

Tarua. Tämä on niin vanhanaikainen ja juntti olettamus, että voitaisiinko se jo pikkuhiljaa päästää menemään?!  Jos bloggaamalla/tubettamalla/somella itsensä elättää, menonsa kustantaa ja siitä veronsa asianmukaisesti maksaa, niin eiköhän se silloin ihan oikea työ ole.

Ostan tuotteita tai vaatteita ainoastaan kuvattavaksi.

Tarua. Eihän siinä nyt olisi mitään järkeä ostaa jotain vaan sen takia, että siitä nappaisi kuvan blogiin tai Instaan, eikä käyttäisi sitä sen koomin.

Untitled

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä