Slider

Miten muokkaan Instagram-kuvani?

tiistai 19. maaliskuuta 2019


Untitled


Olen saanut teiltä kehuja Instagram-feedistäni, mistä haluan kiittää super paljon!♡ Tuntuu hyvältä, että se duuni mitä itse tekee sen visuaalisuuden eteen huomataan. Multa kysytään melko usein kuvaamiseen ja kuvanmuokkaukseen liittyviä kysymyksiä, ja varmasti kysytyin kysymys onkin, että miten muokkaan Insta-kuvani. Näihin vastaus löytyy tästä postauksesta!

Millä kuvaat Instakuvasi?

Feedissäni olevat kuvat ovat pääosin kuvattu järjestelmäkamerallani (Nikon D3400), ja nopeammat tilanneräpsyt ja storyt puolestaan iPhonellani. 

Millä ohjelmalla muokkaat kuvat?

Muokkaan 99% kuvistani Lightroomilla, joka on mielestäni kaikista näppärin ohjelma kuvankäsittelyyn. Koska kierrätän paljon samoja kuvia sekä blogissani että Instassani, muokkaan kameralla otetut kuvat aina koneella. Lightroomista on myös olemassa puhelinsovellus, mikä on myös mielettömän kätevä. 

Puhelimella jatkan muokkausta vielä sen verran, että lisään kuviin filtterit sekä teen vielä muutamat hienosäädöt värisävyihin ja valotukseen. Filttereiden lisäämiseen käytän VSCO:n sovellusta. Muuhun hienosäätöön ja viimeistelyyn käytän tarvittaessa Afterlight-nimistä sovellusta. Puhelinkuvat muokkaan pääosin puhelimella, mutta sellaiset kuvat, joissa on muokkaamisen kannalta haastava valotus, muokkaan koneella.

Mitkä ovat suosikkifiltterisi, oletko ostanut filttereitä ja onko sinulla omia filttereitä?

Olen ostanut VSCON:n filtteripaketin, joista mun suosikkifiltterini ovat lämpimän sävyisiä ja melko neutraaleja. Niitä löytyy muun muassa C, E ja G-filtterisarjoista. Ostin myös viimekesänä Linda Ekrothin filtteripaketin, jonka filtterit ovat minusta todella kauniita ja toimivia, mutta lopetin niiden käytön melko pian oston jälkeen, sillä halusin pysyä enemmän kosketuksissa oman muokkaustyylini kanssa ja kehittyä kuvanmuokkaajana sekä omien filtterieni tekijänä. Teen lähestulkoon aina niin, että tallennan Lightroomilla yhden itse tekemäni filtterin, joka toimii yhden kuvaussetin kuviin. Tällöin muokkaus on varmasti räätälöity niin, että se sopii kaikkiin kuvauskerran kuviin ja on joka kuvassa yhtenäinen, sekä tietysti aikaa säästyy. 

Miten pidät feedin yhtenäisenä?

Parhaiten olen kokenut feedin pysyvän yhtenäisenä niin, että pitää kuvien sävyt ja muokkauksen suhtkoht samanlaisina. Itse en noudata mitenkään orjallisesti neuvoa siitä, että pitäisi olla valittuna muutama sävy, joita feedissä käyttää, ja muita sävyjä ei saisi olla olenkaan. Kuitenkin joku punainen lanka on hyvä olla olemassa - esimerkiksi sävy, joka toistuu usein, tai 1-3 erilaista filtteriä, joita käyttää vaihdellen ja sopivuuden mukaan säätäen kaikissa kuvissa. Vierastan nimittäin sitä ajatusta, että sama filtteri lätkäistäisiin sellaisenaan joka kuvaan.

Käytän  feedini suunnitteluun Preview-nimistä sovellusta, mikä auttaa myös paljon yhtenäisen linjan säilyttämisessä. Yksi parhaista feedin suunnitteluun liittyvistä vinkeistä on se, että kannattaa suunnitella yksi rivi, eli siis 3 kuvaa kerrallaan. Tällöin feedissä pysyy sopiva vaihtelevuus ja samalla kuitenkin yhdenmukaisuus.


Esimerkki muokkaamastani puhelinkuvasta

1) Alkuperäinen kuva. Kuvaushetkellä aurinko oli jo laskemassa, mikä teki valaistuksesta haastavan ja hämärän. Pilvisyys peitti auringonlaskun kauniita värejä, joita puhelimeni kamera himmensi entisestään. Lisäksi maassa oli kukkien terälehtiä ja muita roskia, jotka häiritsivät omaa silmääni.

2) Lightroomilla muokattu kuva. Lightroomilla avasin reippaalla kädellä varjoja ja mustia kohtia, lisäsin valoisuutta ja hieman kontrastia. Highlightseja (en osaa suomentaa tätä :D) vedin reilusti pienemmälle, jotta auringonlasku ja kaunis taivas pääsisi paremmin oikeuksiinsa. Värisävyistä säädin vihreyttä vähemmälle, jottei se olisi niin vallitseva sävy kuvassa ja korostin vaaleanpunaisia sävyjä, sekä vedin keltaisuutta pienemmälle. Lisäksi korjaustoiminnolla poistin maasta itseäni häiritsevät roskat. Usein lisään kuviin myös hieman terävyyttä, kuten tein tämänkin kuvan kohdalla.
3) Lisäsin puhelimella VSCO:ssa kuvaan vielä filtterin, joka tuo siihen lämpöä ja korostaa auringonlaskun vaaleanpunaisia sävyjä.

Toivottavasti tästä postauksesta saitte vastauksia kysymyksiin. Jos joku juttu kuvien muokkaamisen suhteen jäi mietityttämään, multa saa aina tulla kysäisemään!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä