Slider

Mitä tehdä Phu Quocissa?

maanantai 11. helmikuuta 2019

Untitled

Ho Chi Minhin lisäksi me vietettiin meidän reissusta iso osa Phu Quocin saarella. Todettiinkin, että parhaimmillaan Phu Quoc on nimenomaan silloin, kun sen yhdistää samalla reissulla johonkin vilkkaaseen kaupunkikohteeseen. Phu Quoc oli todella rauhallinen saari, jossa kyllä löytää tekemistä pienen tutkiskelun jälkeen, mutta joka ei sinällään tarjoa valtavaa määrää aktiviteetteja. Juurikin täydellistä vastapainoa kaupungin vilskeelle, siellä jos missä rentoutuu! Phu Quocissa parasta olivat ehdottomasti kauniit valkoiset hienohiekkaiset rannat, joita kehystivät kookospalmut. Päästiin jopa kerran rannalla todistamaan kookosten keräystä palmuista, en ollut koskaan ennen sellaistakaan nähnyt :D

Phu Quociin matkustaessa on tärkeää tietää, että se on jatkuvan rakennuksen ja kehityksen alla. Hotellien rakennustyömaita on siis monen kulman takana, eikä paikan infrastruktuuri, eritoten jätehuolto, ole kerennyt valtavan kehityksen ja turismin kasvun mukaan. Paikoittain saarella olikin todella roskaisaa, esimerkiksi yhtä näkemäämme ojaa käytettiin muun muassa muovipussien, vesipullojen, muun sekalaisen jätteen ja rikki menneiden vessanpönttöjen (kyllä...) dumppauspaikkana.. Toisaalta taas saarelta on löydettävissä todella rauhallisia ja jopa lähes koskemattomia rantoja ja alueita, eli luonnon rauhaa kaipaavalle paikka on kyllä todellakin osuva. Vaikka Phu Quocin luonto uskomattoman kaunis onkin, jäi paikasta silti hieman kaksijakoinen fiilis, sillä siitä todellakin ollaan liiankin kovaa vauhtia tekemässä suurta turismin keskusta, mikä ei ole hyväksi saaren luonnolle. Olisi hyvässä ja pahassa jännä nähdä, miltä paikka tulee näyttämään esimerkiksi 5 tai 10 vuoden kuluttua. Joka tapauksessa, halusin muiden reissaajien iloksi listata tähän postaukseen jutut, jotka saarella kannattaa ehdottomasti tehdä ja nähdä, mikäli sinne matkustaa!

Untitled

- Vuokraa skoba. Tämä on ihan ensimmäinen vinkki, sillä sen avulla pääsee kulkemaan saarella oman aikataulun mukaisesti ja edullisesti. Phu Quocin liikenne on esimerkiksi Ho Chi Minhin liikenteeseen verrattuna todella rauhallinen, joten siellä uskaltaa turistikin hyvin ajella itsekin. On tärkeää pitää mielessä, että saaren tieverkosto ei ole vielä mikään kaikista kehittynein, ja usealle rannalle vievät tiet ovat vaihtelevassa kunnossa olevia hiekkateita. Kannattaa myös käyttää ihan maalaisjärkeä, eikä lähteä millekään kaikista pienimmille poluille, vaikka kartta niin näyttäisi. Nimimerkillä erehdyttin skootterilla jollekin aivan randomille viidakkotielle, meinattiin jatkuvasti kaaduta sen järkyttävän huonokuntoisuuden takia ja jäätiin melkein tiellä vastaan vapaana juoksevan sonnilauman jyräämiksi. Nyt naurattaa, mutta silloin ei todellakaan :D

Untitled

- Käy erilaisilla rannoilla. Sao Beachin sanotaan olevan saaren kaunein ranta, ja kaunis se onkin, ei siinä mitään. Kauneutta kuitenkin söi kuitenkin jonkun verran se, että ranta oli täyteen pakattu roskaavista ja äänekkäistä turisteista. Toinen paikoittain vilkas, mutta erittäin hyvä ranta saarella on Long beach, jolta pystyi ainakin vielä löytämään täysin hotellittomia ja todella hiljaisia spotteja. Jos rantapäivältään haluaa totaalista rauhallisuutta, kannattaa suunnata saaren pohjoisosaan Rach Vem beachille. Sieltä voi löytää myös laskuveden aikaan löytää kohdan, jossa on silmänkantamattomiin meritähtiä. Mietin pariin kertaan, että vinkkaanko tästä meritähtipaikasta blogissani ollenkaan, mutta faktahan on se, että suuremmat turistijoukot löytävät sinne tiensä ennemmin tai myöhemmin. Siksi haluankin muistuttaa kaikkia tämän postauksen lukevia reissua mahdollisesti suunnittelevia siitä, ettei meritähtiin saisi koskea. Oli aivan järkyttävää nähdä, miten jotkut turistit raahasivat meritähtiä rantaan, jotta voisivat asetella ne kuviaan varten. Jotkut myös nostelivat niitä ylös vedestä poseeratakseen niiden kanssa. Meritähdet ovat kuitenkin merieläimiä, jotka kuuluvat veteen, eivät kuvausrekvisiittaa. On ihan ok ottaa niistä kuvia, mutta vain niiden luonnollisessa ympäristössä niitä vahingoittamatta ja niihin koskematta.

Untitled

- Vieraile kansallispuistossa. Phu Quocin saaren pohjoisosasta suuri osa on suojeltua viidakkoa, jonka vehreä luonto vesiputouksineen on ihan mieletön. Etenkin pilvisempänä päivänä reissu kanssalispuistoon on todella hyvä idea, sillä silloin jaksaa paremmin kävellä paikoittain hieman haastavassakin maastossa. Hyvät kengät ja paljon vettä mukana ovat must!

Untitled

- Iltamarkkinoilla käyminen. Phu Quocin keskustassa sijaitsevat yömarkkinat, joista saa ihan mielettömän hyvää ja edullista katuruokaa, ja jossa voi tehdä ostoksia pikkuputiikeista. Erityisesti erilaisten virkattujen ja punottujen laukkujen valikoima on todella laaja.

- Auringonlaskun ihailu rannassa. Tämä on varmasti aika perus juttu jokaisessa vähän lämpimämmässä maassa, josta rantaa löytyy, mutta halusin silti laittaa tämän vielä erikseen tähän postaukseen. Auringonlaskut Phu Quocissa ovat nimittäin kauneimpia, mitä olen koskaan missään nähnyt! Päivät olivat usein niin pilvettömiä, että vaaleanpunaiset auringonlaskut pääsivät niiden päätteeksi täyteen loistoonsa, ja niitä käytiinkin useana iltana ihailemassa. Myös kattoterassit- ja baarit olivat hyviä paikkoja rentoutumiseen ja hengailuun auringonlaskun ihailemisen lomassa.

Untitled


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä