Slider

5 x reissussa herännyt ajatus

torstai 7. helmikuuta 2019

40049253783_11eb430a40_o

Mä uskon, että arjesta irtautuminen, tavallisesta poikkeava ympäristö, uudenlaiset rutiinit ja rentoutuminen saavat meidät pohtimaan asioita uudelta kantilta. Tällaiset hetket ovat myös mitä parhaimpia hetkiä inspiraation virtaamiselle ja uusien ideoiden syntymiselle. Joskus ne voivat myös auttaa kypsyttelemään jo kauemmin päässä pyörineitä ajatuksia. Tällaisten hetkien kokemiseen ei missään nimessä pakosti tarvitse matkaa ulkomaille, mutta itselläni juurikin arkisesta poikkeava ympäristö ja tavanomaisista poikkeavat rutiinit, ulkomailla tai Suomessa, ovat merkittäviä tekijöitä tällaisten ajatusten syntymiselle. Itse kirjailin reissun aikana pikku lehtiööni ylös siellä heränneitä ajatuksia, jotka halusin jakaa täälläkin!

33138498648_6207d925b9_o

- Haluan alkaa panostamaan entistä enemmän luonnollisuuteen ihonhoidossa ja meikkaamisessa. Reissussa päivät, joina meikkasin, oli laskettavissa yhden käden sormilla. Meikittömyys tuntui niin hyvältä, ja niinä vähäisinä meikillisinä päivinäkin käyttöön pääsivät ainoastaan Lumenen sävyä antava beautyseerumi, ripsari ja kuultopuna. Jotenkin on vaan huomannut sen, että mitä enemmän ikää tulee, alkaa viihtyä enemmän omissa nahoissaan, mikä omalla kohdallani on alkanut näyttäytyä myös vähäisemmän meikkaamisen muodossa arkena. Sitä aina vaan enenevässä määrin arvostaa luonnonkauneutta ja ihailee sitä, kun joku on oikeasti sinut oman luonnollisen itsensä kanssa. Lisääntyneen meikittömänä kulkemisen sekä vähäisemmän meikkaamisen myötä olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota ihonhoitoon luonnonkosmetiikan tuotteilla, ja haluankin alkaa vaihtaa ihonhoitotuotteitani luonnonkosmetiikan vastaaviin aina vanhojen loputtua.

33138498558_4cb1474945_o

- Vietnamissa infrastruktuuri, erityisesti jätehuolto, ei ole kehittynyt samaa tahtia väestömäärän ja turismin kanssa. Erityisesti Phu Quocissa oli paikoittain todella roskaista, mikä herätti itsessä suoranaista ahdistusta. Ennen kaikkea se kuitenkin herätti kysymyksen siitä, mitä kaikkea itse voisi tehdä toisin. Näiden ajatusten myötä aloin arjessani entistä enemmän kiinnittää huomiota ympäristöystävällisempiin jokapäiväisiin valintoihin. Aiheeseen liittyen hyvällä ystävälläni Inkalla on ihan super hyvä postaus, josta kannattaa käydä lukemassa vinkit parempiin arkisiin valintoihin. Postaukseen pääset tästä!

- Rannalla oli siistiä huomata, kuinka sinut on nykyisin oman vartalonsa kanssa. Olen aiemminkin kirjoitellut blogiini tässä postauksessa siitä, kuinka se ei ole minulle aina ollut itsestäänselvää. Ennen itsevarmuuteeni omasta kehostani olisi vaikuttanut merkittävässä määrin se, kuinka paljon olisin treenannut ennen reissua. Tätä reissua ennen en todellakaan ollut liikkunut mitenkään erikoisesti, mutta olin iloinen huomatessani, miten sillä ei ollut yhteyttä siihen, kuinka kauniiksi oman vartaloni koin. Näin ennen omasta kropastaan hyvin epävarmana ja vartalokuvan kanssa kamppailleena ihmisenä oli siistiä huomata, että tuntee itsensä oikeasti hyvännäköiseksi.

40049253723_6ec9053de0_o

- En ole omassa arjessani vapaaehtoisesti käyttänyt maitotuotteita enää vuosiin. En ole ollut asiassa täysin ehdoton esimerkiksi sukulaisten luona vieraillessa, mutta aina kun on mahdollisuus, olen valinnut kasvisperäisen vaihtoehdon. En henkilökohtaisesti usko siihen, että ihminen tarvitsee lehmän, tai minkään muun eläimen, maitoa voidakseen hyvin. Aasian maissa ei juurikaan käytetä maitotuotteita, joten niitä ei tullut tippaakaan syötyä koko lähes kolmen viikon aikana. Itse olen huomannut maitotuotteiden pois jättämisessä pelkkää hyvää - ei turvota niin herkästi, iho, kynnet ja hiukset pysyvät paljon paremmassa kunnossa, ei sairastu flunssaan niin herkästi eikä vatsaan satu niin usein. Tämä inspiroi jättämään Suomenkin päässä kaiken vähäisenkin muun ruoan seassa kroppaan kulkeutuvan eläimenmaitoperäisen aivan minimiin, sillä mä yksinkertaisesti voin kokonaisvaltaisesti sata kertaa paremmin ilman sitä. Tämä päätös on myös hyväksi ympäristölle.

- Haluan alkaa kuuntelemaan entistä vahvemmin omaa ääntäni siinä, mitä haluan elämässäni tehdä. Olen ollut aina taipuvainen miettimään liiaksi sitä, mitä muut miettivät tekemisistäni tai valinnoistani. On siistiä huomata, kuinka on alkanut kasvaa yhä vahvemmin sellaiseksi omaksi itsekseen, joka tekee niin kuin oikeasti itse haluaa. Muiden mielipiteillä itseäni koskevista asioista ole enää niin suurta painoarvoa. Tähän ajatukseen liittyen elämässäni tulee tapahtumaan tämän vuoden aikana suuria muutoksia, mutta niistä sitten lisää vasta, kun on niiden aika!

4 kommenttia:

 1. Voi juku miten hyvältä sun blogi näyttää, mä en kestä!<33 Ja superkiva tää postaus, niin hyviä ajatuksia! Mulla on herännyt sama ajatus mielessä, että varsinkin ihonhoito- ja kasvojenpuhdistustuotteissa haluan tästä lähtien suosia luonnollisempia vaihtoehtoja. Ja hei jee kiitti mun postauksen maininnasta, teen vielä jossain vaiheessa toisen osan missä kerron mistä löytyy parhaat kestotiskirätit sun muut hahah :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla muru, kiitos super paljon <3 Jep, luonnollisuuteen panostaminen ihonhoidossa on kyllä todellakin tehtävälistalla heti vanhojen tuotteiden pois käyttämisen jälkeen! :) Eipä mitään, ja ei vitsii ootan innolla kakkososaa<3

   Poista
 2. Erityisesti toi viimeinen kohta kyllä kolahti, sama juttu nimittäin täälläkin! Ja innolla ootan kuulla mitä muutoksia on luvassa :) Ja hyvältä muuten näyttää tää uusi blogipohja ja Bloglovin tuntuu toimivan normaalisti myös ;) ♥︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että nuo sanat herätti sussa fiiliksiä <3 Hahaa mäkin odotan, en ehkä itsekään oo täysin perillä kaikesta mutta mulla on hyvä fiilis asioista, tälleen sekavasti sanottuna :D Ja hei mahtavaa kuulla et kaikki toimii kuten pitääkin, kiitos palautteesta <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä