Slider

5 x Miten voisin olla sisäisesti kauniimpi?

lauantai 2. helmikuuta 2019

46042969735_2e86b62c18_o-3

Kiiltävään ulkokuoreen keskittyvästä nykymaailmastamme löytyy miljoonia vinkkejä oman ulkonäön muokkaamiseen ja parantelemiseen. Löytyy vinkkiä muhkeampiin huuliin, Kardashian-pepun lupaavaan treeniin ja detox-kuureihin, joiden ansiosta saa superlitteän vatsan. Harmillisen usein varjoon jää kuitenkin sisin puoli, se, joka meistä tekee aidosti kauniita. Usein tulee peilin edessä kirottua niitä omia ulkonäön ”heikkouksia”, jotka eivät omaa silmää miellytä. Tuleeko sitä kuitenkaan yhtä usein pohtineeksi, mitkä asiat omassa luonteessa ovat kauniita? Millaisen olon saan aikaiseksi ihmisissä, joiden kanssa on vuorovaikutuksessa? Tuleeko yhtä usein pohtineeksi sitä, miten voisin olla sisäisesti kauniimpi?

Untitled


Sisäisesti kauniin ihmisen lähellä on hyvä olla

Jokaiselle meistä kokemus ihmisen sisäisestä kauneudesta on henkilökohtainen. Minulle se merkitsee turvallisuuden ja hyväksynnän tunnetta. Sisäisesti kauniin ihmisen seurassa minun ei tarvitse miettiä ulkonäköäni, asemaani tai menneisyyden virheitäni, vaan tiedän tulevani hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olen. Sisäisesti kauniista ihmisestä huokuu selittämätön lämpö, joka tekee ihmisestä helposti lähestyttävän, itseään ja muita arvostavan, armollisen ja hyväksyvän. Sisäisesti kaunis ihminen saa toisen tuntemaan itsensä tärkeäksi. Sisäisesti kauniin ihmisen lähellä on hyvä olla. Itse olen todella kiitollinen siitä, että omasta lähi- ja ystäväpiiristäni löytyy juurikin näitä ominaisuuksia omaavia, sisäisesti kauniita ihmisiä, ja että olen parisuhteessa sisäisesti kauniin ihmisen kanssa.

Untitled
46042970185_9db57a6fbd_o-2

5 tapaa kohentaa omaa sisäistä kauneuttaan
Omaa sisäistä kauneuttaan voi harjoittaa ja kohentaa, ja mielestäni se onkin juuri se kauneuden osa-alue, johon meistä jokaisen tulisi ensisijaisesti keskittyä. Se on asia, johon meistä jokainen voi omalla ajatustyöllään vaikuttaa, ja uskon sen tuovan omaan elämäämme, muiden elämiin ja koko maailmaan paljon enemmän hyvää ulkoisiin tekijöihin keskittymisen sijasta. Itse en millään tasolla anna näitä viittä vinkkiä mitenkään ylhäältä päin, sillä näissä jutuissa on itsellänikin harjoiteltavaa ja muistettavaa. Mielestäni ne ovat kuitenkin asioita, jotka meidän jokaisen olisi tärkeää muistaa arjessa. Ne ovat asioita, jotka tekevät jokaisesta kauniin.
  1. Omaan sisäiseen puheeseen keskittyminen. Jos oman pääsi sisällä arvostelet ja sätit jatkuvasti itseäsi, saatat jopa tiedostamattasi tehdä sitä muidenkin kohdalla. Itseensä hyväksyvästi ja armollisesti suhtautuvat ihmiset ovat suuremmalla todennäköisyydellä samanlaisia muitakin kohtaan, kuin itselleen todella ankarat ihmiset.
  2. Kiittäminen. Yleisesti hyvät käytöstavat ja ystävällisyys toisia kohtaan ovat mielestäni tärkeässä roolissa sisäisessä kauneudessa, mutta kiittämisellä on silti ihan erityinen paikkansa. Kiitos kannattaa sanoa toiselle ihmiselle ihan pienestäkin asiasta, sillä levittää aina hyvää mieltä ja saa toisen tuntemaan itsensä ja tekonsa tärkeäksi. Jatkossa kiittämäsi ihminen ehkä muistaa, miten hyvä mieli siitä tuli, ja hän saattaa jatkaa hyvän kierrettä.
  3. Toisten ihmisten valintojen kunnioittaminen. Tämä on myös vahvasti yhteydessä itsensä hyväksymiseen ja armollisuuteen itseä kohtaan. Jos olen sinut itsesi ja omien valintojesi kanssa, tuskin tunnet niin suurta tarvetta lähteä kritisoimaan toisten ratkaisuja. Vaikka et itse tekisi samoja elämänvalintoja kuin toinen, on silti todella rumaa lähteä haukkumaan toisen tapaa olla ja elää.
  4. Kehuminen. Jos huomaat aidon kehumisen aiheen, sano se ääneen! Ja vielä parempi, kehu vaikka tuntematontakin. Tässä pätee sama juju kuin kiittämisessäkin. Muista myös kehua itseäsi!
  5. Omien rajojen asettaminen ja itsensä kunnioittaminen. Sisäisestä kauneudesta ei saisi tulla mikään suoritus, eikä sisäisesti kauniin ihmisen tarvitse olla liian kiltti tai asettua ovimatoksi kenellekään. Sisäisesti kaunis ihminen osaa myös vetää oman rajansa ja puolustaa itseään asiallisesti tarpeen tullen.
Untitled

Millaiset asiat teidän mielestänne tekevät ihmisestä sisäisesti kauniin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä