Slider

Rantatyylini kulmakivet

lauantai 19. tammikuuta 2019

Untitled
Vuosi on alkanut täällä ihanissa merkeissä - lähdettiin nimittäin kuukauden kahdeksantena päivänä kauan odotettuun reissuun Vietnamiin. Reissutunnelmia pääset seurailemaan enemmän reaaliaikaisesti mun instastani @hhennaseppala . Reissun ensimmäiset päivät vietimme vilkkaassa 12,8 miljoonan asukkaan Ho Chi Minhin kaupungissa, jonka eloisuuteen ja yleiseen vibaan molemmat ihastuimme. Pari päivää oli kuitenkin näin alkuun ihan riittävä aika kyseisessä kaupungissa, sillä kaiken hulinan vastapainoksi kaipasimme rauhallisuutta ja rentoa meininkiä, jota toden totta löytyy tämän hetkisestä sijainnistamme, Phu Quocin saarelta! Phu Quocin saarelta löytyy useita kauniita palmujen reunustamia valkohiekkaisia rantoja, joista osa on jo massaturismin saavuttamia, osa säilynyt suuremman turismin ulottumattomissa ja jotkut jopa lähes koskemattomana. Myöhemmin lupaan kirjoitella tarkemmin ja paremmin vinkkejä ja fiiliksiä vierailemistamme paikoista Vietnamissa, sillä tämän postauksen aiheeseen sain inspiksen juurikin Phu Quocin rannoista. Ennen reissuun lähtöä tuli nimittäin pohdittua tarkkaan kaikki vaatteet, myös rantavaatteiden osalta, sillä en halunnut raahata tämän pituiselle reissulle mukaan mitään ylimääräistä. Rantavaatetuksessa mulla on ihan ykkösenä helppous, vaatteiden yksinkertaisuus ja mukavuus, mutta näin kauneudesta ja muodista kiinnostuneena tykkään myös luonnollisesti panostaa ranta-asun esteettiseen puoleenkin. Rantamaisemien innoittamana listasinkin siis alle oman rantatyylini kulmakivet!
Untitled
- Meikittömät kasvot. Mä olen sitä mieltä, että rannalle ei kannata edes yrittää meikata, sillä meikki todennäköisesti sulaa naamalta pois jo ensimmäisen puolen tunnin aikana. Puhumattakaan siitä, miten meikki tukkii kuumuudesta hikoilevaa ihoa! Suuntaan siis rannalle aina täysin meikittömällä, aurinkorasvalla vuoratulla naamalla.
- Aurinkorasva, jossa on 50 suojakerroin. Näin helposti auringossa kärtsäävänä kalkkilaivan kapteenina, punapigmenttiä, useita luomia ja pisamia omaavana blondina mun täytyy olla erityisen tarkka siitä, että aurinkosuoja on rantapäivän aikana kunnossa. Vaikkei näitä edellä mainittuja auringon vaaroille erityisesti altistavia ominaisuuksia sulta löytyisikään, kannattaa aurinkosuojan kanssa silti olla ehdottoman tarkka. Itse viihdyn todella hyvin rannalla, nautin auringosta ja lämmöstä, mutta varjosta käsin. Rusketuksen nappaan mieluummin siitä terveellisemmästä ja iholle lempeämmästä vaihtoehdosta, eli purkista.
- Aurinkolasit, joissa on kunnollinen uv-suoja. Myös silmät on tärkeää suojata kovalta uv-säteilyltä, minkä vuoksi on super tärkeää panostaa kunnollisiin aurinkolaseihin. Ray Banin Erika-malli ajattomassa tyylikkyydessään on oma suosikkini! Aurinkosuojattomat lasit voi siis jättää suosiolla pois rantakassista muihin menoihin.
Untitled
- Kevyt ja ilmava mekko. Rannalle mennessä mulle on tärkeää, että biksujen tai uikkarin päällä oleva vaate on helposti päälle puettavissa ja riisuttavissa. Lisäksi vaate ei saa missään nimessä olla tiukka, sillä mikään ei ole inhottavampaa, kuin koittaa tunkeutua ihonmyötäisiin vaatteisiin aurinkorasvasta nihkeällä ja hiekkaisella iholla. Siksipä olen todennut keveän mekon parhaaksi vaatteeksi uikkarien päälle. Kaikista parasta tietysti olisi, jos rantavaate olisi vielä luonnonmateriaalista, mutta itse en halunnut ruveta varta vasten uutta ostamaan vanhan ollessa varsin hyvä ja käyttökelpoinen!
- Iso lierihattu. Sen lisäksi, että lierihatut ovat älyttömän tyylikkäitä, suojaavat ne myös päätä, kasvoja, kaulaa, dekolteen aluetta ja niskaa auringolta.
- Hiuspanta. Tämän hetken trendi, mutta ihan paras asuste myös rannalla! Panta pitää kätevästi ärsyttävät pikkuhiukset poissa kasvoille liimautumasta. Kuvioillinen panta, esimerkiksi leokuosinen kuten mulla, piristää ihanasti myös muuten yksinkertaista rantalookkia.
- Punottu laukku. Punotut laukut ovat kauniita, kesäisiä ja sopivat hyvin mukaan myös rannalle. Oman bambukassini löysin markkinoilta Ho Chi Minhistä, ja olen siihen aivan rakastunut!
Untitled
- Korvikset. Sekä sirot että näyttävät korvikset ovat mielestäni ihana tapa tuoda lisäpotkua muuten simppeliin ranta-asuun.
- Nätit läpsykkäät. Rantasläbäreiden pointtina on tietysti se, että ne saa helposti potkaistua pois jalasta, mutta itse tykkään myös panostaa niiden ulkonäköön. Omat kultaisella kimalteella päällystetyt punospohjaiset läpsyni olen pari vuotta sitten ostanut H&M:ltä. Olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten ne vieläkin näyttävät niin hyvältä, vaikka en todellakaan ole kohdellut niitä mitenkään varoen, päinvastoin!
- Uikkari tai bikinit, joissa on hyvä ja mukava olla. Tämän merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa! Iso ei siis kaikille kiristäville, puristaville ja inhottavan olon tekeville uikkareille. Kaikista tärkeintä on, että rannalla viihtyy omissa nahoissaan ja käyttää sellaista uikkaria, jossa on hyvä ja itsevarma olo.
Untitled

Mitkä asiat teille ovat tärkeitä rantapukeutumisessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä