Slider

Ho Chi Minh - Fiiliksiä ja vinkkejä

torstai 31. tammikuuta 2019

hcmc2-5
Me palailtiin eilen meidän kauan odotetulta reissulta Vietnamista, jossa vietettiin matkustuspäivät poislukien noin 2,5 viikkoa. Matkakohteisiimme lukeutui Ho Chi Minhin vilkas 12,8 miljoonan ihmisen suurkaupunki sekä Phu Quocin valkoisten hiekkarantojen reunustama saari. Meidän tarkoituksenamme oli alunperin ottaa reissulle vielä kolmas matkakohde, joko Hanoi tai Hoi An, mutta päädyttiin loppujen lopuksi edellämainittujen kaupunkin huonomman sään ja oman rentoutumisen kannalta vähempään määrään matkakohteita. Valinta osoittautui todella hyväksi, sillä reissulla tuntui olevan sopivassa suhteessa sitä, mitä me molemmat haluttiinkin- rentoa oleilua ja kiireetöntä rantahengailua, mutta myös miljoonakaupungin vilskettä, seikkailua ja aktiviteetteja. Mitä matkoihin tulee, me kyllä tasapainotetaan toisiamme poikaystäväni kanssa ihan täydellisesti, sillä hän on enemmän rentoutuja ja nautiskelijatyyppiä, kun taas itse olen enemmän aktiivista seikkailijatyyppiä. Molemmat oltiin erittäin tyytyväisiä reissuun ja todellakin nautittiin olostamme, ja ehkä ensimmäistä kertaa ikinä reissussa tuli sellainen olo, että reissu on "tehnyt tehtävänsä" ja on valmis palaamaan kotiin! Tässä postauksessa palaan Ho Chi Minhin tunnelmiin, ja kerron puhelinkuvien kautta omia fiiliksiäni kaupungista sekä meidän hyväksi havaitsemiamme vinkkejä kyseiseen paikkaan.

1) Ho Chi Minhissä ollessa kannattaa ihan ehdottomasti valita hotelli, jossa on kattoterassi ja/kattouima-allas! Me palattiin loppureissusta vielä muutamaksi päiväksi takaisin Ho Chi Minhiin, josta oltiin tarjouksesta löydetty hotelli ihanalla ja super rauhallisella kattopoolilla. Katolta saa hyvät mielettömät näkymät kaupungille!

2) Ho Chi Minhin kaupungintalo on todella kaunis rakennus, ja rakennuksen edustalta löytyy myös ihana puisto! Todellakin näkemisen arvoinen paikka.
hcmc2-3
3 & 4) Yksi paikka, josta saa myös mahtavan näkymän koko kaupungin ylle on Bitexco Financial Tower. Näköalakerros kiertää koko rakennuksen ympäri, ja sieltä voi saada edes jotain pientä käsitystä kaupungin suuruudesta!
hcmc2-2
5) Sotamuseo on ihan ehdoton paikka käydä, jos vierailee Ho Chi Minhissä. Kokemus ei ollut mikään kiva tai hieno, mutta jotain sellaista, mitä ihan kaikkien pitäisi silti nähdä. Museon porteista asteltiinkin ulos melkoisen hiljaisina.. Todella julmaa, karua ja silmiä avaavaa, itse en selvinnyt paikasta ilman kyyneliä.

6) Vaikka Ho Chi Minh on tiheään rakennettu ja asuttu miljoonakaupunki, löytyy kaupungista silti paljon kauniita puistoja ja viheralueita. Niihin oli ihana pysähtyä ihan vain hengähtämään ja oleskelemaan kaupungin kiertelyn lomassa!
hcmc2
7) Kuvassa ei siltä näytä, mutta Ho Chi Minhin ja ylipäätään Vietnamin liikenne on hulluin, jonka olen koskaan nähnyt! Punaiset valot kulkuneuvoille eivät todellakaan olleet mikään tae sille, että ne pysähtyisivät. Liikennesääntöjä ei käytännössä ole ollenkaan, ihmiset ajoivat ihan oman mielensä mukaan ja skootterien virta oli loputon. Tien ylitykset olivat kahdelle aikuisellekin kunnon operaatioita! Ho Chi Minhissä turisteilla ei tosiaankaan ole mitään asiaa skoban tai auton rattiin, enkä itse henkilökohtaisesti lähtisi Ho Chi Minhiin pienten lasten kanssa juurikin tuon hurjan liikenteen takia.
8) Ben Thanh Market on yksi Ho Chi Minhin suurimmista markkinoista, josta löytyy oikeastaan aikalailla kaikkea. Kojuja oli super mielenkiintoista kierrellä, ja siihen sai todellakin kulumaan aikaa! Itse löysin markkinoilta kauniin puuvilla-viskoosisekoitteisen valkoisen mekon ja korilaukun. Erityisesti ihanissa korilaukuissa markkinoilla oli paljon valikoimaa!
hcmc2-4
9 & 10) Tan Dinh-kirkko meni heittämällä söpöimpien näkemieni rakennusten kärkeen. Näky oli kuin jostain lasten prinsessasadusta, kirkko on nimittäin kauttaaltaan ihan pinkki! :D
hcmc2-6
11) Jos Ho Chi Minhissä haluaa käydä perinteisessä ostoskeskuksessa, niin Vincom Center on niistä suurin. Meitä ei ostoskeskuksessa kiinnostaneet perus länsimaalaiset ketjuliikkeet, mutta niiden sijasta korealaisten ihonhoitotuotteiden liikkeet houkuttivat mua! Vincomista löytyy nimittän Innisfreen ja The Face Shopin liikkeet.

12) Ho Chi Minhissä katuruoka oli ihan parasta! Kuvan Street food market oli selkeästi enemmän turisteille suunnattu, enkä usko että tämä on sitä street foodia kaikista aidoimmillaan. Siitä huolimatta hinnat olivat alhaisempia kuin ravintoloissa ja ruoka oli ihan mielettömän hyvää.
hcmc1
13&14) Auringonlaskun aikaan kaupungissa kannattaa ehdottomasti käydä kattoterassilla. Niitä löytyy niin hotellien katoilta, ravintoloista kuin useiden kauppakeskustenkin katoilta. Auringonlasku kaupungin ylle on todella kaunista katseltavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä