Slider

Pelkoni, epävarmuuteni ja elämäni hienoin päivä - 20 kysymystä ja vastausta

tiistai 20. marraskuuta 2018

Untitled
1. Paljasta jotain mitä emme tiedä sinusta. Olen todella kaikkiruokainen ihminen, enkä keksi oikeastaan mitään ruokaa, mistä en tykkäisi. On kuitenkin olemassa yksi maku, mitä inhoan yli kaiken - minttu. En voi sietää mitään mintun makuista tai hajuista ruokaa, juomaa, herkkua tai kosmetiikkatuotetta, sillä mun mielestäni minttu yksinkertaisesti kuuluu vain ja ainoastaan hammastahnaan, kurkkupastilleihin ja purkkaan. Olen hullu esiintymisjännittäjä, mutta siitä huolimatta joutuessani spontaanisti esiintymistilanteeseen selviän siitä usein paljon paremmin verrattuna siihen, että olisin valmistellut esiintymistäni kauan ja huolellisesti. Cheerleading on minulle rakas laji, ja harrastin sitä nuorempana kisajoukkueessa.
2. Mitkä ovat huonoja puoliasi? Se, etten aina osaa sanoa asioita suoraan, jos olen esimerkiksi loukkaantunut jostakin asiasta. Jos minua vaivaa jokin juttu, saatan usein vältellä sen kohtaamista ja käsittelemistä. Tämä ei kuitenkaan näy ulospäin millään tavalla, vaan on enemmänkin sellainen oman pään sisäinen juttu, joka kääntyy itseä vastaan ja on henkisesti kuluttavaa. Tämä piirre on kuitenkin jatkuvan kehityksen alla ja muutosta parempaan on havaittavissa.
3. Mikä sinussa ihastuttaa muita? Se, että olen aidosti välittävä, hyväntahtoinen, rakastava ja empaattinen ihminen. Olenkin usein juuri se, jolle uskoudutaan vaikeistakin asioista, ja olen aina valmis kuuntelemaan ja nappaamaan haliin, jos toisella on paha mieli. Otan ihmisten tunteet ja ajatukset ennakkoluulottomasti vastaan. Samoin myös iloitsen toisten onnistumisista täysillä mukana, ja toivon toisille pyyteettömästi hyvää.
4. Jos saisit minkä tahansa ominaispiirteen tai taidon, mikä se olisi? Haluaisin osata laulaa. Olisi niin mahtavaa omistaa vangitsevan kaunis ja kylmät väreet aikaansaava lauluääni!
5. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi? Mä löydän onnen pienistä arkisista hetkistä ja asioista. Kotivaatteiden päälle vaihtaminen pitkän päivän jälkeen, päivittäinen ”rakastan sua”, aamukahvi, hyvät keskustelut ystävien kanssa, yliväsyneet nauruhepulit, oma sänky…
Untitled
6. Mitä pelkäät? Mulla on ahtaanpaikankammo, joten kaikki ahtaat, suljetut, tiiviit ja matalat paikat ovat ihan ehdoton ei. Pelkään myös kuollakseni piikkejä ja erityisesti verikokeita, terkuin Henna 22 v, joka edelleen mahdollisuuksien mukaan ottaa äidin tai poikaystävän mukaan verikokeisiin, ja meinaa joka kerta pyörtyä kyseisessä tilanteessa. Syvällisemmistä peloista eniten pelkään sitä, että omille läheisille sattuisi jotain kamalaa, kuten esimerkiksi vakava sairaus tai onnettomuus.
7. Mikä sinusta tulee isona? Isona olen edelleen se sama lämmin, optimistinen ja rakastava Henna, ja toivon, että nämä piirteeni vain vahvistuvat sitä mukaa, kun ikää tulee lisää. Toivon, etten koskaan kasva täysin ”isoksi”, vaan säilytän sen tietynlaisen lapsenmielisyyden, innokkuuden ja toiveikkuuden. En haluaisi koskaan muuttua kyyniseksi tai pessimistiseksi iän myötä. Isona teen työtä, jolla on suuri merkitys toisten elämään, ja jossa pääsen hyödyntämään omia vahvuuksiani ja elämänkokemustani.
8. Mikä saa sinut nauramaan? Kaikki ystävien ja poikaystävän kanssa kehkeytyneet hölmöt inside-läpät, koomiset tilanteet ja yliväsymys viimeistäänkin on se tila, jolloin löydän kaikesta jotakin hauskaa.
9. Paheesi? Kynsinauhojen repiminen. Alan tehdä sitä aina ollessani hermostunut, keskittynyt, jännittynyt, tylsistynyt tai muuten vain ajatuksissani.
10. Mitkä asiat tekevät sinut surulliseksi? Ilkeys ja negatiivinen elämänasenne. Sellaiset ihmiset, jotka ovat ikäviä toisia kohtaan, vaikkeivat edes tuntisi heitä, tai he eivät olisi koskaan tehneet näille ihmisille tehneet mitään pahaa. Sellaiset ihmiset, jotka kuvainnollisesti lyövät jo valmiiksi lyötyä, ja vääntävät vaikka tikustakin aihetta, jotta pääsevät kiusaamaan toisia. Sellaiset ihmiset, jotka tsemppaamisen sijasta polkevat maahan niitä, jotka yrittävät tavoitella omia unelmiaan.
Untitled Untitled
11. Oudoimmat tapasi? Ainakin se, että kun meikatessa taivutan ripset, lämmitän ripsentaivuttimen aina ensiksi hiustenkuivaajan avulla, jotta ripseni kaartuisivat paremmin. Hikkailen myös ihan jatkuvasti, mikä herättää hilpeyttä niissä ihmisissä, kenen seurassa nyt satunkaan olemaan. Lisäksi eräs outo tapani on antaa vihanneksille ja hedelmille lempinimiä, joita ihan tosissani myös käytän. Esimerkiksi viinirypäleet ovat mun kielelläni vinskuja, tomaatit tomskuja, vesimeloni veskua ja persimonit persuja. Oisko hedelmä-Henna-hedelmä-sanakirja mitään? :D
12. Vaihdatko jonkin tietyn tv-ohjelman kohdalla poikkeuksetta aina kanavaa? Kaikkien scifi- ja fantasiatyyppisten sarjojen kohdalla kanava usein vaihtuu aika äkkiä. Kyseiset genret eivät vastaa makuani juuri ollenkaan, paitsi ainoana poikkeuksena Harry Pottereilla on aina paikka sydämessäni. Myöskin Love Islandit, Kardashianit sun muut älyvapaat ohjelmat vaihtuvat nopeasti pois näköpiiristäni, sillä en koe saavani niistä yhtään mitään.
13. Jos kirjoittaisit nyt kirjan, mistä se kertoisi? Jokin self help-kirja mielen hyvinvointiin liittyen tuntuisi omalta, ja samoin ihmisten elämäntarinat ovat minusta todella kiehtovia, joten ehkä jokin näihin aihepiireihin sijoittuva ja niitä yhdistelevä kirja. Tai sitten se hedelmäsanakirja.
14. Asuisitko mieluummin kaupungissa vai maaseudulla? Minulle kaikista optimaalisin ympäristö olisi varmasti sellainen, joka yhdistäisi nämä molemmat. Tärkeää on, että keskusta ja sen palvelut ovat nopeasti käveltävän matkan päässä. Toisaalta olisi myös ihanaa, että pääsisi rauhoittavan luonnon keskelle esimerkiksi lenkkeilemään ilman sen suurempaa matkantekoa. Ehkäpä siis jokin rauhallisempi asuinalue keskustan kupeessa..?

15. Mikä on oudoin tapahtuma, jonka keskelle olet joutunut? Minulla on taipumusta ajautua mitä hassuimpiin tilanteisiin, mutta eipä tietenkään näin kysyttäessä tule mieleen mitään oikeasti outoa tilannetta, johon olen joutunut!
Untitled
16. Missä olet lahjakas? Minulla on paljon sisäiseen elämään ja itsetuntemukseen liittyvää lahjakkuutta. Olen tietoinen omista tunteistani, motiiveistani, vahvuuksistani ja heikkouksistani, ja sitä kautta osaan kyseenalaistaa, ymmärtää ja säädellä niitä. Omaan myös vahvan intuition ja empatiakyvyn, ja koen sen olevan lahja. Minulla on myös visuaalista lahjakkuutta ja silmää harmonialle.
17. Oletko riskienottaja vai -välttelijä? Tämä riippuu niin paljon tilanteesta, etten halua tai oikeastaan edes osaa sijoittaa itseäni kumpaankaan leiriin. Olen kuitenkin harkitsevainen ja suunnitelmallinen ihminen, ja ajattelen asioita usealta näkökannalta ennen kuin toimin. Minulle ei ole ominaista tehdä impulsiivisesti suuren tunnekuohun vallassa ratkaisevia päätöksiä. Pienemmissä jutuissa puolestaan saatan mennä ihan intuitiolla ja riskillä!
18. Milloin viimeksi olit ylpeä itsestäsi, ja miksi? Olin itsestäni ylpeä, kun uskalsin ottaa harkkajakson ja masentuneisuuteen viittaavan oirehtimiseni jälkeen itselleni aikaa palautua ja levätä ilman paineita opinnoissa edistymisestä. Sen sijaan, että olisin kituuttanut itsestäni viimeisetkin mehut pihalle, asetin oman hyvinvointini etusijalle. Olen tästä erityisen ylpeä, sillä minun on usein vaikeaa antaa itselleni aikaa ihan vain olla ja hengähtää.
19. Millaisissa tilanteissa olet epävarmimmillasi? Suurissa tuntemattomissa porukoissa, joissa pitäisi vääntää jotain kiusallista small talkia. Not my thing at all.
20. Elämäsi tähän mennessä hienoin päivä? Olen saanut elää useita hienoja päiviä, mutta en millään osaa nostaa yhtä ylitse muiden. Omat ylioppilasjuhlat, toteutunut elinaikainen unelmani New Yorkiin matkustamisesta, reissut poikaystäväni kanssa ja yliopistoon pääsy ainakin lukeutuvat varmasti elämäni hienoimpiin päiviin.
Untitled

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä