Slider

10 vinkkiäni kameraa vierastaville

perjantai 10. elokuuta 2018

Untitled
Bloggaaminen on visuaalista hommaa, ja erityisesti kuvat ovat todella suuressa (elleivät jopa suurimmassa) roolissa nykypäivän blogeja. Suurimman huomion blogeissa saavat ihan heittämällä ne kuvat, joissa bloggaaja itse esiintyy, ja sama pätee myös pelkästään kuviin keskittyvässä Instagramissa. Onhan se hyvinkin luonnollista – henkilökuvat antavat blogille kasvot ja hengen, verrattuna siihen, ettei bloggaajaa itseään sisältäviä kuvia siitä löytyisi lainkaan. Lisäksi henkilökuvat ovat mielestäni todella mielenkiintoisia, sillä niistä pääsee näkemään ihmisen olemuksen ja ne omalla sanattomalla tavallaan kertovat aina ihmisestä jotakin. Sitä vastoin todella kiehtova ajatus mielestäni on myös se, että nykypäivänä pääpainollaan teksteihin keskittyvä, henkilökuvia sisältämätön blogi voisi menestyä yhtä hyvin, kuin sellaisilla varustetut valtavirran blogit.

Blogini myötä olen myös itse "joutunut" kuvattavaksi muun muassa asukuvien, fiilistely -ja yhteistyökuvienkin myötä. Olen varmasti täällä blogissani aiemminkin maininnut, mutta olen sitä ihmistyyppiä, joka ei juurikaan nauti huomion keskipisteenä olemisesta tai näytillä olemisesta, ja tästä syystä olen etenkin blogini alkuaikoina ollut todella hankala ja ujo kuvattava. Nykyisin kuvattavana oleminen ei ole minulle enää mitään joutumista tai pakkopullaa, ja olen jopa oppinut pitämään siitä. En tosiaankaan väitä olevani mikään poseerauksen ammattilainen, kaukana siitä, mutta olen siitä huolimatta tyytyväinen siihen, miten pari vuotta sitten niin epävarmasta kuvattavasta on kuoriutunut vuosien varrella ihan kelpo poseeraaja. Toivonkin siis, että alla olevista hyödylliseksi havaitsemistani vinkeistä joku toinenkin itsensä kameran edessä ei-niin-kotoisaksi itsensä tunteva tyyppi voisi saada jeesiä!
Untitled
1. Mitä enemmän on kuvattavana, sitä luonnollisemmalta se alkaa tuntua. Tää on sellainen perus kliseinen harjoitus tekee mestarin-lausahdus, mutta se vaan pitää niin hyvin paikkansa. Mikäli siis mielii kehittyä kuvattavana, kannattaa ihan tarkoituksellisesti hakeutua mahdollisimman usein kameran eteen.
2. Ajoita kuvaus sellaiseen aikaan, jolloin ei ole paljoa ihmisiä liikkeellä. Tämä on myös ihan käytännön juttu jo senkin kannalta, ettei kuviin tallennu taustahiippareita, tai ettei joudu jatkuvasti väistelemään ihmisiä. Aamupäivät ovat omasta mielestäni ihan parhaita, sillä musta on niin paljon mukavampaa olla kuvattavana, kun tietää, ettei niin moni ole mun keikkumisiani näkemässä. Myös rauhallisemman kuvauspaikan valinta voi toimia, jos ei kameran edessä ole vielä niin varma olo.
Untitled
3. Keksi käsille paikka tai tekemistä. En varmasti voi olla ainoa, jonka kädet menevät ihan täysin toimettomiksi kameran edessä. Kuvattavana ollessa varmasti yksi yleisimmistä lausahduksistani onkin, että "Mitä hittoa mä teen mun käsillä?!". Olenkin havainnut ihan ykkösvinkiksi sen, että kuvissa käsillä pitää olla jokin paikka, kuten vaikka laukun hihna tai vaatteen tasku. Jos näitä ei löydy, hyviä vaihtoehtoja ovat myös pitää kättä vyötäröllä tai räpeltää vaikka hameen röyhelöä, tai jotain muuta vaatteen yksityiskohtaa. Ihan sama mitä, kunhan kädet eivät ole toimettomina ja tönkköinä!
4. Ilmehdi siten, mikä itsestä luonnollisimmalta tuntuu. Itselleni tuntuu ominaiselta hymyillä kuvissa, ja varmasti hymyilenkin suurimmassa osassa kuvistani. Välillä mulla puolestaan on vakavampi kuvausfiilis, jolloin menen neutraalimmalla ilmeellä. Voisinkin siis sanoa tässä asiassa toimivani aikalailla fiilispohjalta. Tiedän myös bloggaajia, joille kuvissa hymyily ei puolestaan tunnu lainkaan luonnolliselta. Ei tarvitse pakottaa itseään hymyilemään, jos se tuntuu teennäiseltä, eikä myöskään tarvitse olla naama peruslukemilla, kun tekisi vaan mieli hymyillä ihan naantalin aurinkona. Ei ole olemassa yhtä hyvää tai oikeaa tapaa ilmehtiä, kunhan se vain tuntuu itsellesi luonnolliselta!
Untitled
5. Kuvausympäristöstä kannattaa ottaa kaikki irti. Ei siis kannata tyytyä pelkästään seisoskelemaan kivan kuvauspaikan edessä. Olisiko kuvausspotissasi esimerkiksi rappusia, joita askeltaa, kaidetta, johon nojata tai hyvää kohtaa, johon voisi vaikka istahtaa? Tätä kautta kuviin saa mukavasti vaihtelua, ja huomion kiinnittäminen kuvausympäristöön vie myös huomiota pois kuvattavana olemisesta tehden kuvista samalla luonnollisempia.
6. Tiedosta kasvojesi ja kroppasi parhaat puolet, ja hyödynnä niitä. Esimerkiksi mun "signature pose" on tuo postauksen ensimmäisessäkin kuvassa näkyvä sivuttain olkapään yli katsominen, sillä mielestäni omistan nätin leuka -ja hartialinjan, ja ne tulevat kuvassa piirteitäni imartelevalla tavalla esiin. Mikä sun suosikkipiirre siis itsessäsi onkaan, niin tuo sitä rohkeasti esiin kuvissa!


7. Jalat harvoin näyttävät kuvissa hyvältä tönkköinä vierekkäin. Sen sijaan kannattaa kokeilla jalkojen ristimistä, kävelevää liikettä tai nojata lantiota enemmän jompaan kumpaan jalkaan.
8. Jos sinulla on hiukset kiinni kuvissa, kannattaa suosia enemmän sivuunpäin katsovia pään asentoja. Itse koen oloni lähestulkoon aina epävarmaksi jos minulla on hiukset kiinni kuvissa, juurikin sen takia, että pelkään hiusteni ponnari -tai nutturaosan jäävän näkymättömiin. Kuvissa sivuunpäin katsoessa tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole.


Untitled 9. Itsensä tsemppaaminen ja kehuminen tekevät hyvää. Tämä nyt pätee oikeastaan ihan kaikkiin asioihin, joissa haluaa onnistua, mutta niin myös tähänkin! Satavarmasti saat parempia kuvia, kun ajattelet, että "jes, mä näytän kivalta, mä aion yrittää parhaani, näistä kuvista tulee varmasti ihan hyviä*, verrattuna siihen, että moittisi itseään ja omaa ulkonäköään jatkuvasti omassa mielessään.
10. Tee jotain luonnollisesti, liikuskele, äläkä mieti liikoja. Jos multa kysytään, niin kauneimmillaan ihmiset ovat kuvissa, joihin on tallentunut aito nauru ja ilo, tai tilannekuvissa, jotka ovat ihan vain vahingossa onnistuneet. Sellaisia kuvia yhdistää nimenomaan se, ettei niitä ole mietitty liikoja, vaan saatu taltioitua tilanne kameraan ihan aitona ja sellaisenaan.
Untitled
Heittäkää ihmeessä kommentteihin myös itse hyväksi havaitsemianne kuvauskikkoja, kuulen niitä mielelläni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä