Slider

Mitä tehdä Splitin lähiympäristössä?

keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Untitled
Vaikka Split vanhoine kaupunkeineen, rantakatuineen ja nähtävyyksineen aivan ihana kaupunki onkin, me haluttiin nähdä reissullamme ehdottomasti enemmän. Erityisesti Splitissä tai sen lähiympäristössä matkustaville suosittelenkin lämpimästi vuokraamaan auton, sillä Kroatian liikenne on rauhallinen ajaa sekä auton avulla on helppo toteuttaa itse suunnittelemiaan päiväreissuja. Vuoristoisia teitä ajaessa näkee myös mitä upeimpia maisemia. Lautalla liikkuminen on myös toinen helppo vaihtoehto, mikäli haluaa vierailla kauniilla lähisaarilla.
Untitled Untitled Untitled
- Käy lähisaarilla. Splitin satamasta lähtee muutaman tunnin välein lauttoja lähisaarille, kuten esimerkiksi Braciin ja Hvarille, joista jälkimmäisellä me vietimme yhden päivän reissustamme. Lauttamatka Hvarille kestää puolisentoista tuntia, ja oli yhteen suuntaan hinnaltaan 39 kunaa, eli about 5 ja puoli euroa. Ei siis mikään jäätävä rahallinen investointi reissubudjetista näinkin hienoon kokemukseen! Lautta saapuu Stari Grad-nimisen kaupungin satamaan, josta on n. puolen tunnin matka kauniiseen Hvarin Towniin. Hvaria kutsutaan Kroatin luksussaareksi, eikä turhaan – paikka todellakin muistutti maisemaltaan ja olemukseltaan ihan Ranskan rivieraa palmuineen, kauniine satamakatuineen ja ökylaivoineen kaikkineen! Satamasta rantakatua hieman poispäin kävellessä löytyy ranta, jonka nimeä en muista enkä löytänyt netistäkään, mutta hyvä maamerkki on rannan takaa löytyvä Amfora Beach Resort-hotelli. Me vietettiin rannalla hetken aikaa auringossa loikoillen, ja sen jälkeen lähdettiin kiertelemään Hvarin vanhaan kaupunkiin. Kaupungin laidalla olevalta kukkulalta löytyy lisäksi Napoleonin aikainen linnake, johon lähtevät portaat kaupungin keskusaukiolta. Näkymä linnakkeen ylimmistä kerroksista oli upea, en voi muuta kun suositella!
UntitledUntitled
- Krkan luonnonpuistossa vierailu. Krkasta löytyy selkeästi karttaan merkitty pitkospuita muistuttava reitti, joka kiertää luonnonpuiston kauneimmat vesiputoukset. Paikka on itsessään erittäin kaunis, vehreä ja rauhoittava, virtaavaa vettä kulkee joka puolella. Etenkin vesiputoukset ovat todella vaikuttavat! Mäkisessä maastossa kulkeminen on todellakin hyvää liikuntaa lomalöhöilyn tasapainoksi. Krkaan mennessä ehdoton varuste ovatkin kivistä maastoa sekä muutamat mutatahrat kestävät kävelykengät. Paras aika paikassa vierailuun on luonnollisesti aamu, sillä silloin välttyy pahimmilta turistirysiltä. Sisäänpääsymaksu kansallispuistoon on reilut neljätoista euroa, ja parkkipaikka on ilmainen.

Untitled


- Sibenikin kaupungissa käyminen. Mikäli on autolla liikkeellä, suosittelen vierailemaan Sibenikissa samalla reissulla, kuin Krkan kansallispuistossakin. Me tehtiin näin, ja koettiin se todella hyväksi vaihtoehdoksi, sillä matkaa Krkasta Sibenikiin ei ollut kuin noin 20 minuuttia! Sibenik on todella sympaattinen pikkukaupunki, jonka kauniin vanhankaupungin pikkukujilla on todella tunnelmallista vaan kierrellä ja istahtaa vaikka jädelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä