Slider

Mitä olen oppinut 22 vuodessa?

maanantai 28. toukokuuta 2018

Untitled Untitled
Tänään on mun 22-vuotissynttärit, joten sen kunniaksi halusin toteuttaa muidenkin blogeissa paljon syntymäpäivien aikaan pyörineen "mitä olen oppinut"-postauksen! Rakastan lukea näitä, ja pystyn usein fiilaamaan useampaakin kohtaa. Vaikka älyttömän paljon opittavaa onkin vielä edessä, tuntuu, että jo näiden pienten vuosien varrella oppimieni asioiden lista olisi voinut jatkua vaikka kuinka pitkälle.. Mutta varmasti parempi näin, kuin toisin päin!

1. Intuitio kertoo yllättävän paljon. Se on se pieni sisäinen ääni, joka kertoo sulle siitä, että saat jostain henkilöstä aidosti hyviä viboja, ja jostain jutuista tulee vaan selittämätön paha tunne. Sitä kannattaa kuunnella!
2. Itselleen on annettava armoa. Kukaan meistä ei pysty repeämään joka paikkaan, vaikka kuinka haluaisikin. Oman jaksamisen rajat on hyvä oppia tunnistamaan, ja vielä tärkeämpää on pitää niistä kiinni.
3. Kiitollisuudella pienistä asioista on iso vaikutus onnellisuuteen. On mielettömän terveellistä tietoisesti kiinnittää huomiota kaikkeen hyvään, mitä ympärillä ja omassa elämässä on.
Untitled
4. Tavaran sijasta kannattaa satsata elämyksiin. Esimerkiksi matkustaminen hyvässä seurassa tekee mut onnellisemmaksi kuin yksikään materiaalinen asia.
5. Kiukkuisena kannattaa ottaa 10 minuuttia omissa oloissaan, ja jatkaa sitten keskustelua. Rauhoittua, hengitellä, ja pohtia asiaa toisen näkökulmasta. Tuo 10 minuuttia tekee oikeasti ihmeitä.
6. Kadehtimisen sijasta oma energia on parempi keskittää siihen, miten voisit itsekin päästä samaan pisteeseen, kuin kadehtimasi henkilö. Kateus on inhimillinen tunne, mutta siinä märehtiminen ei vie sua yhtään mihinkään.

 7. Pick your battles. Monet asiat on ihan vaan puhuttavissa ja neuvoteltavissa, eikä turhaan suuttumukseen kannata tuhlata energiaansa. Puolestaan itselle tärkeiden asioiden puolesta täytyy taistella, ja omia oikeuksiaan puolustaa.
8. On ihan ok olla vähän rauhallisempi tyyppi. Jos joku yrittää tehdä sun olosi jotenkin huonommaksi siitä, ettet ole se porukan äänekkäin tai huomionhakuisin, niin screw them.
9. On suunnaton rikkaus kokea asiat vahvasti. En mistään hinnasta vaihtaisi voimakasta ja moniulotteista tunne -ja kokemusmaailmaani latteaan ja värittömään sellaiseen.
Untitled
10. Puhu selän takana mieluummin hyvää kuin pahaa. Ei kannata lähteä tyhjänpäiväiseen pahanpuhumiseen mukaan, vaan keskittyä nostamaan toisista hyviä puolia ja asioita esiin.
11. Virheitä saa ja pitääkin tehdä, jotta voi oppia ja kasvaa. Elämässä tulee aikoja, jolloin hakee itseään ja ottaa harha-askelia, mutta se on olennainen osa kasvamista siksi ihmiseksi, joka susta on tarkoitus tulla. Oma virheellisyys opettaa myös empatiaa ja ymmärtäväisyyttä toisia kohtaan – kukaan meistä ei ole täydellinen, ja just se ihmisyydessä onkin siistiä.
12. Ihmiset voivat ansaita toisen mahdollisuuden. Myös sä itse.
Untitled
13. Toisen onni ja ilo ei ole sulta pois. Mä olen sata kertaa mieluummin se tyyppi, joka hurraa ja iloitsee mukana, kuin latistaa toisen fiiliksiä.
14. Moninäkökulmainen ajattelutapa opettaa sua hyväksymään ja arvostamaan erilaisia ihmisiä ja arvomaailmoja. Ehdottomuus asioiden suhteen ei siis useinkaan kannata, tai se voi ainakin sulkea upeita oivalluksia pois. Itse olen huomannut miten iän myötä mustavalkoisuus monen asian suhteen on karissut - asia voi olla niin, toisaalta taas näin, ja tuhannella erilaisella tapaa siltä väliltä.
15. Omaa kehoa ja mieltä pitää kuunnella. Kun ne pyytävät lepoa, sitä täytyy niille antaa. Mikään ei mene terveyden ja hyvinvoinnin edelle.
Untitled
16. Uni on viimeinen asia, josta kannattaa tinkiä itselleen lisätunteja vuorokauteen.
17. Some, blogi tai Instagram ei missään tapauksessa kerro täyttä totuutta kenenkään ihmisen elämästä. Siksipä niiden perusteella on turha ketään kadehtia. Meillä jokaisella on heikkoutemme ja ikävät asiat elämässämme, vaikka ne eivät somessa vahvassa roolissa olisikaan.
18. Lapset ovat hulluja ihmistuntijoita. Musta on niin kaunista, että he yleensä hyväksyvät kenet vaan, joka on oma itsensä ja tarkoitusperiltään hyvä ja aito ihminen. Välillä musta tuntuu, että aikuisuutta kohti kasvaessa tämä piirre heikentyy meissä ihmisissä, mikä on sääli.
Untitled
19. Maailmassa on vain yksi sinä, ja se on sun supervoimasi. Omaa ainutlaatuisuutta pitää muistaa arvostaa, vaikka välillä tulisikin kirottua niitä omia heikkouksia.
20. Jos joku koittaa jatkuvasti asettaa sua huonoon valoon tai puhuu susta jatkuvalla syötöllä pahaa ilman syytä, on se lähestulkoon aina merkki siitä, että tätä toimintaa harjoittava tyyppi on hyvin epävarma itsestään.
21. Ystävällisyys ja hyvä ihmisyys toisia kohtaan tekee kenestä tahansa kauniin.
22. Jotkut asiat elämässä vievät aikaa, vaikka kuinka yrittäisi aktiivisesti tehdä työtä niiden eteen saadakseen ne tapahtumaan nopeammin. On elintärkeää uskoa parempaan huomiseen ja olla kärsivällinen, vaikka tekisikin mieli luovuttaa. Kaikista mahtavimmat jutut vaativat aikaa rakentuakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä