Slider

Havaintoja Kroatiasta

maanantai 21. toukokuuta 2018

Untitled
- Split, jossa mekin reissumme ajan olimme, on sijainniltaan todella keskeisellä paikalla. Lautalla pääsee helposti noin puolessatoista tunnissa Hvarin tai Bracin lähisaarille, ja autolla tai bussilla 1-3 tunnissa vaikka Krkan luonnonpuistoon, Dubrovnikin, Sibenicin tai Trogirin kaupunkeihin. Tätä kaupunkia voin siis todellakin suositella etenkin ensimmäistä kertaa Kroatiaan matkustaville, sillä lyhyessäkin ajassa on mahdollista nähdä paljon!

- Kroatialaiset ovat todella ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Tämä tuli huomattua esimerkiksi meidän Airbnb:n alakerrassa asuvan rouvan kohdalla, joka oli aivan todella kultainen meitä kohtaan. Esimerkiksi eräänä sateisempana päivänä hän toi meille piristykseksi itse tekemäänsä kakkua ja pullon viiniä, ja pahoitteli huonoa keliä!
Untitled
- Kroatian liikenne oli rauhallinen. Siellä uskaltaa siis ihan huoletta vuokrata auton ja ajella sillä haluamiinsa kohteisiin!

- Vaikka Splitissä olikin hotellimajoituksia tarjolla, on Kroatiassa ollut perinteisempää majoittua apartment-tyylisiin hotelleihin tai Airbnb-tyyppisiin vuokrahuoneistoihin. Erityisesti Airbnb-vaihtoehtoa voin suositella todella lämpimästi – ei varmasti oltaisi saatu yhtä autenttista ja sydäntä lämmittävää reissukokemusta ilman tätä majoitustapaa. Lisäksi asunnossamme oli paremmat varustelut, kuin monissa hotellihuoneissa.
Untitled Untitled
- Kroatiassa vesijohtovesi oli täysin juomakelpoista. Eipähän tarvinnut turhaan käyttää rahaa pulloveteen, jes!

- Kroatiassa rannat olivat pääosin kivikkoisia. Hienojakoisesta vaaleasta hiekasta koostuvia rantaviivoja ei Kroatiasta juurikaan löydy.

- Vaikka lennot ja majoitus olivatkin edulliset, ei Kroatian hintataso ole muuten mitenkään erityisen edullinen. Esimerkiksi illallisen hinta keskitasoisessa ravintolassa on suunnilleen samaa luokkaa kuin Suomessakin. Toisaalta ruoka on kyllä kaupassa edullisempaa, ja tykättiinkin tehdä ruokaa myös meidän Airbnb-kämpällä.

- Kroatialaiset ovat todellisia koiraihmisiä. Ihan oikeasti, vähintään joka toisella ihmisellä kulki pieni karvainen tepsuttelija vierellään!
Untitled
- Kroatialainen ruoka oli todella italialaistyyppistä. Erityisesti rakastuin erilaisia mereneläviä sisältäviin kermaisiin risottoihin, ai että miten hyvää!

- Sanoisin, että kevät tai alkusyksy on parasta aikaa matkustaa Kroatiaan. Pahin turistikausi Kroatiassa on luonnollisesti kesällä. Välillä musta tuntui, että jo nyt toukokuun puolenvälin aikoihin Splitin vanha kaupunki ja Krkan luonnonpuisto olivat jo melkoisen täynnä väkeä, joten hirvittää edes ajatella, millaiset ihmismassat ovat liikkeellä suosituimpana kautena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä