Slider

10 Sisustusaiheista faktaa minusta

maanantai 23. huhtikuuta 2018

Untitled - Vaikka en oman kotini sisustuksessa paljoa värejä käytä, ihastelen niitä toisten kodeissa. Mulle kirkkaan värikäs ympäristö ei yksinkertaisesti vaan tunnu kotoisalta, ja se saa oloni jopa rauhattomaksi. Kuitenkin murretut värit miellyttävät silmääni, eivätkä ole minusta niin rauhattoman näköisiä. Haluaisinkin oppia käyttämään niitä sisustuksessa!

- Mielestäni edullisesti sisustettu "Ikeakoti" voi olla myös hieno. Kodin ei todellakaan tarvitse olla pullollaan merkkiä tai designia ollakseen kaunis.
Untitled - Aikaisemmin etsin ja hain kovasti sisustustyyliäni, enkä ollut vielä ihan kärryillä omasta maustani. Tämä näyttäytyi jatkuvana uudistustarpeena kodin sisustuksessa ja sisustustyylissä. Puolestaan viimeisen parin vuoden aikana sisustusmakuni voisi sanoa vakiintuneen, eikä meillä sen suurempaa muutosta ole sen koomin tapahtunut. Sisustustyyliäni kuvailisin skandinaaviseksi ja moderniksi ripauksella klassisuutta.

- En pidä jatkuvasta huonekalujen järjestyksen vaihtelusta. En ole koskaan ollut mikään hullu järjestyksenvaihtelija, sillä mun mielestä tilassa yksinkertaisesti aina joku järjestysratkaisu on ylitse muiden. En muutenkaan ymmärrä sitä, että järjestystä pitäisi vaihtaa ihan vain vaihtamisen vuoksi, vaikkei se edes olisi yhtä toimiva kuin edellinen. Arvostan siis tällä tapaa pysyvyyttä sisustuksessa!
Untitled - Tykkään, että kodin linja ja teema on yhtenäinen. Pyrin siihen, että meidän kotona toistuu tietyt jutut sisustuksessa. Näitä ovat esimerkiksi mustat, metalliset yksityiskohdat, perinteisetä hehkulamppua jäljittelevät valaisimet sekä geometriset mustavalkoiset kuosit. Yhtenäisyyttä arvostavana sisustajana en pidä siitä ajatuksesta, että jokainen huone tai kodin osa olisi huomattavasti erilainen, kuin muut.

- Rakastan luonnonvaloa, avaria tiloja, ja vaaleita pintoja, mutta tykkään myös lämpöä tuovista materiaaleista, kuten puusta, korkista ja puuvillasta. Mielestäni liian kliininen ja valkoinen sisustus ei tunnu kotoisalta, ja tykkäänkin heitellä joukkoon lämpimiä matskuja, viherkasveja ja mustaa kontrastiksi. Kaiken ei myöskään tarvitse mun mielestä olla sisustuksessa niin justiinsa, pieni sekaisuus on just jees.
Untitled - Siinä missä ennen ihannoin huonekaluissa design-klassikoita, nykyisin puolestaan ihastelen kunnostettuja, vanhoja kirppikseltä löydettyjä huonekaluja. Olisi ihan unelma löytää käytettynä tai kirppikseltä esimerkiksi vanhat pinna -tai Wieniläistuolit, ja pintakäsitellä tai maalata ne uudelleen!

- Eniten sisustusinspistä saan Pinterestistä, blogeista ja Instagramista. Rakastan ihailla toisten kauniita koteja ja poimia niistä ideoita itsellenikin. Erityisesti Pinterest on siinä mielessä kätevä, jos sulla on mielessä jokin tietty sisustusjuttu, jonka haluaisit sovittaa omaankin sisustukseen.
Untitled - Mun mielestä on maailman junteinta arvostella toisten kotia tai sisustusmieltymyksiä. Koti on kuitenkin yleensä ihmiselle se maailman rakkain paikka, joten siksi mielestäni sen arvostelu osoittaakin todella surkeaa sosiaalista älykkyyttä. Vaikkei se toisen maalaisromanttinen Live Love Laugh-seinätarroilla varustettu asunto olisikaan just omaan mieleen, mulla ei silti koskaan olisi sydäntä haukkua toisen ihmisen kotia tai sisustusta.

- Sisustus ei ole minulle mikään persoonallisuuskilpailu. Mua ei haittaa, vaikka naapurilta tai sadalta muulta löytyisi ne samat Ikean huonekalut, Elloksen ruutukuvioinen matto tai Desenion julistetaulut. Mun sisustuspäätöksiini ei vaikuta se, että pelkäisin jonkun ajattelevan niiden olevan jotenkin mainstream. Sisustan just niin kuin itsestä tuntuu ja kuten itse tykkään. Mulle sisustus ei ole persoonallisuuden kilpajuoksu.
Untitled

Löytyikö meiltä yhteneviä ajatuksia sisustuksen suhteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä