Slider

Omat ripset ripsienpidennysten jälkeen

maanantai 19. helmikuuta 2018

Kävin tasan kolme viikkoa sitten poistattamassa ripsienpidennykseni. Elämää pidennysten kanssa mä vietin viimevuoden huhtikuusta asti, eli muutamaa kuukautta vaille vuoden verran. Poistatin ripsienpidennykseni siitä syystä, että ripsiteknikkoni mukaan mun omat ripseni näyttivät kohdittain heiveröisiltä ja omien ripsieni luonnolliseen pituuteen verrattuna normaalia lyhkäisemmiltä. Hän suosittelikin mulle, että pitäisin pidennyksistä vähintään kuukauden verran taukoa, jotta omat ripset saisivat vahvistua rauhassa. Mä tottakai luotin ammattilaisen mielipiteeseen, ja seuraavan huoltokerran lähestyessä varasinkin huollon sijaan ajan pidennysten poistoon.

P5110709
Ripset pidennysten kanssa


Pilaavatko ripsienpidennykset omat ripset?

Usein netin ihmeellisessä maailmassa törmää kauhukertomuksiin siitä, kuinka ripsienpidennykset pilasivat täysin omat ripset, eivätkä ne koskaan kasvaneet takaisin ennalleen. Ikävä sanoa, mutta varmasti 98% näistä tapauksista ovat käyneet huonolla laittajalla, koska "halvalla sai". Allergiset reaktiot tietenkin erikseen, niillehän ei luonnollisesti mitään voi. Haluankin siis sanoa, että niin kauan kun käyt koulutetulla, hyvällä ja ammattimaisella ripsiteknikolla, sun omilla ripsilläsi ei ole mitään hätää. Mielestäni tärkeimmät tekijät omien ripsien hyvänä säilymiseen pidennysten aikana ja niiden poiston jälkeen ovatkin luotettava ripsiteknikko, pidennysten huolellinen peseminen itse sekä pidennysten poisto ammattilaisella.


Pidennysten poistosta

Ei ikinä kannata itse ruveta nyhtämään pidennyksiä irti omista ripsistä, sillä tavoin hyvin harvoin saa aikaiseksi mitään muuta kuin pahemman luokan sulkasadon. Suosittelenkin ihan ehdottomasti käymään poistattamassa ripset ammattilaisella, sillä se säästää sut pahemmalta ripsikadolta ja voit olla varma, että poisto on tehty mahdollisimman hellävaraisesti. Ammattilaisella ripsienpidennysten poistossa on kaksi vaihtoehtoa – joko pidennykset nypitään pinseteillä irti sun omista ripsistä, tai sitten puolestaan laitetaan pidennystenpoistoaine vaikuttamaan ripsiin, jolloin pidennysliima liukenee, ja pidennykset ikäänkuin vain liukuvat irti sun omista ripsistä pinseteillä niitä  pois ottaessa. Vaihtoehdoista viimeinen on parempi omien ripsien säästymisen kannalta, ja valitsin itse sen. Mua jo ennen pidennysten poistoaineen laittoa varoitettiin siitä, että aine on sitten todella tujua, eikä silmä saisi aueta vähääkään poiston aikana. Itse en ole koskaan ollut herkkä minkäänlaiselle kosmetiikalle, mutta voi luoja, miten tuo aine kirvelikään silmiäni, vaikka ne olivatkin kokoajan kiinni! Tätä ei siis voi herkkäsilmäisemmälle todellakaan suositella. Onneksi aine oli jo ehtinyt vaikuttaa ennen pahimman kirvelyn alkua, ja pidennykset saatiin omia ripsiä vahingoittamatta nätisti pois.


P1310105-2
Pari päivää pidennysten poiston jälkeen


Miltä omat ripseni näyttivät pidennysten poiston jälkeen?

Omat ripseni näyttivät pidennysten poiston jälkeen toki todella onnettomilta verrattuna täydellisen kaareviin ja näyttäviin pidennyksiin. En voi sanoa, etteivätkö pidennykset olisi millään lailla vahingoittaneet omia ripsiäni, sillä vaikka silmällä kestääkin tottua eroon pidennyksen ja oman ripsen välillä, eivät omat ripseni siltikään olleet ihan samoissa pituuksissa kuin ennen pidennysten laittoa. Omat ripseni olivatkin siis hieman kärsineet pidennysten aikana juurikin pituudessa, tuuheudessa eivät lainkaan. Lisäksi ripseni tuntuivat normaalia ohkaisemmilta, jos näin voi sanoa. Mistään sen suuremmasta vahingosta ei kuitenkaan missään tapauksessa voida puhua. Ainakin suurimmassa osassa tapauksista pidennys aina jollain tapaa vaikuttaa omaan ripseen.


Kuinka kauan omilla ripsilläni kesti palautua ennalleen, ja mikä sitä vauhditti?

Mulla kesti noin kaksi viikkoa, että omat ripseni olivat kasvaneet täysin samanlaisiksi, mitä ne olivat ennen pidennysten laittoa. Olen ihan amazed siitä, miten nopeasti mun ripset kasvoivatkin takaisin ennalleen! Mun ripsien nopean palautumisen salaisuus on paljon kehuttu ja mulle Instastoryssakin ystävällisesti suositeltu risiiniöljy. Kahden viikon ajan joka ilta tunnollisesti levittelin öljyä topsipuikolla ripsiini, ja tämän ajanjakson loppupuolella aloinkin huomata, että mun omat ripset olivat saavuttaneet normaalipituutensa. Olen niin innoissani siitä, kuinka nopeasti sainkin ripseni ihan normaaleiksi. Aionkin jatkaa risiiniöljyn käyttöä ripsiini edelleen, ja testata, olisiko mun sen avulla mahdollista ylittää vielä mun ripsieni nykyinen pituus. Ihan mieletön öljy, en voi muuta kuin suositella!!


P2180109
Tilanne nyt

Aionko ottaa ripsienpidennykset takaisin?

Todennäköisesti tulen vielä joku päivä ottamaan ripsienpidennykset, sillä ovathan ne nyt ihan pirun kauniit ja helpottavat elämää huomattavasti. Just nyt luonnollisuus (ja 50 euron kuukausittainen säästö) tuntuu kuitenkin hyvältä, eikä ainakaan ihan hetkeen ole suunnitelmissa käydä ottamassa uusia räpsyjä. Odotan myös innolla mun ripsienkasvatusprojektin tuloksia, ja testailen ihan onnessani erilaisia tekoripsiä, joita en voinut pidennysten aikana käyttää!


Millaisia kokemuksia teillä on ripsienpidennyksistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä