Slider

Minireissu & ajatuksia ystävyydestä

tiistai 13. helmikuuta 2018

Untitled

Me käväistiin viimeviikolla Inkan ja Mirellan kanssa Tallinnassa ihanalla päiväreissulla, jonka toteuttamisesta oltiin puhuttu jo vaikka kuinka kauan. Meidän piti lähteä reissuun jo viimevuoden puolella, mutta niin kuin aina, kaikilla tuntui menevän omat menot vähän ristiin ja rastiin. Ja niinhän se onkin näin "aikuisena" (okei, en varmasti aio kutsua itseäni tuolla nimikkeellä ainakaan 10 vuoteen) – on opiskelut, töitä, sovittuja menoja ja niin pois päin. Meillä oli jokatapauksessa just niin ihana päivä, kun oltiin alunperin kuviteltukin. Oli hyvää ruokaa, kaikessa rauhassa shoppailua ja kiertelyä, sovituskopeissa yhdessä pähkäilyä, paljon naurua ja niin väsynyttä mutta ihan parasta läppää. Tämä reissu sekä lähenevä ystävänpäivä saivatkin mut miettimään tällaisen laatuajan järjestämisen tärkeyttä, sekä ystävyyttä ylipäätään. Musta on mielettömän siistiä, että siihen omaan kultaan keskittyvän jenkkiläistyylisen Valentine's Day:n sijasta suomessa juhlistetaan nimenomaan ystävänpäivää.
tallinnakollaasi2 Untitled

Mä olen ihmisenä sitä tyyppiä, jolla on paljon kavereita ja niin sanottuja hyvänpäiväntuttuja. Tulen hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, tykkään rupatella kavereiden kanssa kuulumisia ja niitä näitä, sekä musta on mielettömän hauskaa tutustua uusiin tyyppeihin. Mutta mitä tulee ihan oikeaan, aitoon ja syvään ystävyyteen, se on asia erikseen. Mulla on tarkka rajanveto kaverin ja ystävän välillä, ja olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Voisin jopa sanoa, että ystävystymisen suhteen mä olen melkoisen hitaasti lämpeävää tyyppiä, ja mulla on siinä suhteessa välillä suojamuuri ehkä turhankin korkealla. 

Untitled

Olen sitä mieltä, että ystävissä laatu korvaa määrän.  Se vaatii aika erityisen tyypin, että päästän hänet lähelleni ja voin kutsua häntä ystäväkseni. Olenkin todella kiitollinen siitä, että mulla onkin oma erityisten tyyppien porukkani kulkemassa vierelläni. Mulla on vain kourallinen hyviä ystäviä, jotka ovat niitä ihmisiä, kehen mä aidosti luotan, kenen kanssa vietän eniten aikaa ja kehen olen eniten yhteydessä. Mulla on myös kaksi lapsuudenystävää, joista toinen sattuu myös olemaan serkkuni. Näiden ihmisten kanssa niin hassua, mutta myös ihan parasta on se, että vaikka ei oltaisi nähty aikoihin tai oltu hirveästi yhteyksissä, niin kaikki on niin kuin aina ennenkin. Vaikka oltaisiin kuinka kauan puhumatta, jutut jatkuu ihan luonnollisesti niistä samoista hölmöyksistä, mihin ne jäivätkin.
tallinnakollaasi3
Mä poden aika ajoin huonoa omatuntoa siitä, että mun yhteydenpitoni ystäviini on välillä niin heikonlaista. Arki on usein niin kiireistä ja työntäyteistä, että vapaina hetkinä tekee vaan mieli väsyneenä lysähtää sohvalle ylhäiseen yksinäisyyteensä. Tiedättehän, sitä ajattelee vaan, että kyllä ne siellä pysyy. Ja ei siinä, siellähän ne pysyvätkin. Mutta on se vaan ihan huomattavasti eri asia laittaa vähän efforttia siihen ystävyyssuhteeseen, samanlailla kun parisuhteeseenkin pitää panostaa pitääkseen niin sanotusti liekkiä yllä. Niiden asioiden ei todellakaan tarvitse olla mitään maatamullistavia – ihan vaan jo se, että kyselee ihan pienistäkin kuulumisista ja tapahtumista ystävän elämässä viestittää sitä, että ystävä on ajatuksissa ja sulle tärkeä. Myöskään pienten kahvitteluhetkien, yhdessä sohvalla hirveän näköisinä ruuan ahmimisen, kaksarisnäppien ja ihan vaan päämäärättömän hengailun merkitystä ei tule aliarvioida. Kliseistä, mutta ne on ne pienet jutut.

Untitled

Untitled

Tämän postauksen myötä haluan muuttaa yhteydenpitoani parempaan suuntaan, ja kertoa tässäkin ystävilleni sen, että olette mulle ihan hurjan tärkeitä ja rakkaita. Ja tietysti haluan myös toivottaa teille kaikille hyvää,  hieman etuaikaista ystävänpäivää!♥ Olisi myös ihana kuulla teidän mietteitä ystävyydestä!

2 kommenttia:

  1. Siis voi vitsi, tää on ihan kun suoraan mun suusta tulleita sanoja ja just huomiselle ystävänpäivälle onkin ihan samantapainen postaus ajastettuna! Ystävissä laatu ehdottomasti korvaa määrän ja mullakin se raja kaverin ja ystävän välillä on aika selkeä. Mutta siis vitsi kun oli jotenkin ihan hämmentävää lukea tätä kun oli niin samantapaista tekstiä kuin itse just kirjoitin! :D xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah vähänkö hyvä sattuma!! :D Kävin hei lukemassa sun postauksen, ja meillä on kyllä tosi samanlaisia ajatuksia ystävyydestä! Great minds think alike ;) Niin siistiä, että löytyy ihmisiä, ketkä on tässä asiassa samalla aaltopituudella! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä