Slider

Miksi bloggaan?

maanantai 26. helmikuuta 2018

Untitled

Miksi mä bloggaan? Tuota kysymystä tulee aika harvoin pohdittua, sillä tämä homma tuntuu mulle kaikessa mielekkyydessään niin luonnolliselta ja itsestäänselvältä. Olen kuitenkin muutamissa blogeissa aiheeseen liittyviin postauksiin törmännyt, ja sitä kautta heräsi mullakin halu avata omia ajatuksiani aiheesta.

roberts5-2

Mä olen pienestä asti ollut todella visuaalinen ihminen, ja nauttinut kirjoittamisesta sekä oman sisällön tuottamisesta. Tykkäsin lapsuudessani kuvailla sen aikaisilla kertakäyttökameroilla, mulla oli jo 8-vuotiaana iskän avustuksella tehty oma pieni alkeellisesti blogia jäljittelevä nettisivu, sekä tehtailin myös muotiin ja kauneuteen keskittyviä aikakauslehtiä omin pikku kätösin. Lisäksi kirjoitin monia vuosia todella sitoutuneesti päiväkirjaa, jota on muuten ollut ihan hulvatonta lukea näin jälkikäteen.


Blogi on mulle kanava, joka yhdistää mun mielenkiinnonkohteeni yhdellä alustalla. Blogini mä perustin noin 3 vuotta sitten, jolloin se kulki vielä nimellä Henna's. Tällöin postauksieni aiheet rönsyilivät suuntaan jos toiseen, eikä selkeydestä tai suunnitelmallisuudesta ollut tietoakaan. Ehkä suurin kehitys blogini osalta onkin tapahtunut noin vuoden aikana, jolloin olen rajannut tarkemmin blogini aihepiirin, yhtenäistänyt muut someni blogini kanssa sekä alkanut tekemään hommaa kokonaisuudessaan suunnitelmallisemmin. Bloggaamisessa onkin tosi siistiä päästä näkemään se oma kehitys niin kirjoittajana, kuvaajana, kuvattavana, editoijana, verkostoitujana... Eli todella monella osa-alueella! Vaikka sitä siis kuinka tuntisi, ettei ole bloginsa kanssa lähelläkään siinä pisteessä, jossa haluaisi olla, pienen askeleen taaksepäin ottaessa todellakin konkretisoituu se, että suunta on oikea ja kehitystä oikeasti tapahtuu.

Untitled

Mä saan blogeista hurjan määrän inspiraatiota, ajattelunaiheita, ideoita, käytännön vinkkejä ja suosituksia. Nämä varmasti ovatkin suurimmat syyt, miksi blogeja ylipäätään luen, sekä syy myös siihen, miksi blogia itsekin pidän. Toivon, että joku voi löytää täältä munkin blogistani jotain edellämainitsemistani asioista. Välillä mä poden suurta epätyytyväisyyttä omaan blogiini, jos hölmöyksissäni hairahdun vertaamaan sitä johonkin ammattibloggaajan blogiin. Tällöin mieleni valtaavat ajatukset siitä, että miten nyt mun juttuni voisivat ketään inspiroida ja kiinnostaa, sillä mun elämäni ei edes ole millään tavalla erikoista, vaan itse asiassa ihan tavallisen tylsää arkea. Mun blogissa ei keiku Guccin Marmontit mukana asukuvissa, Chanelit eivät ole mukana jokasunnuntaisilla brunsseilla, uusia leikkokukkia ei kotona ole joka viikko, kodista löytyy design-huonekalujen sijasta Ikeaa ja samat vaatekappaleet pyörivät asukuvissa jos toisissakin. Tällöin muistutan itseäni kuitenkin siitä, että tavallisuus voikin jopa olla yksi blogini suurimmista vahvuuksista. Mä koen, että mulla on erityinen kyky tehdä tavallisesta arjesta kaunista ja löytää siitä inspiraation aiheita.

roberts4-2

Mun mielestä harmillisen usein blogin pitäminen sekoitetaan huomionhakuisuuteen ja rahan takii-meininkiin. Välillä tuntuu ihan siltä, että bloggaajat haluttaisiin tahallaan nähdä huomionhakuisina bimboina, joita kiinnostaa vain ilmainen tavara ja itsensä esittely. Aivan kuin haluttaisiin tarkoituksella unohtaa se, että tekemisen takana on ainakin suurimmalla osalla aito intohimo, kiinnostus ja halu kehittää osaamistaan. Blogin kaupallistuminen tulee siinä ikään kuin sivutuotteena, ainakin itse tykkään ajatella näin. Itse suhtaudun yhteistöihin positiivisesti, sillä en keksi mitään syytä, miksen lähtisi mukaan yhteistyöhön, johon uskon ja joka sopii blogini aihepiireihin. Toivon myös, että joku päivä blogini voisi olla minulle jonkinasteinen tulonlähde. Silti olen ehdottomasti sitä mieltä, että  pääpainon niin blogissa kuin Instagramissakin tulee olla omalla epäkaupallisella sisällöllä. Itse olen  pienen blogiurani aikana ollut mukana vain muutamassa yhteistyössä. Se vaatiikin jonkun verran työtä ja aktiivisena pysymistä, että kukaan ylipäätään voisi kiinnostua sun sisällöstä kaupallisessa mielessä. 

Untitled

Yksi merkittävimmistä ja parhaimmista syistä bloggaamiseeni on vuorovaikutus. On ihan parasta saada omasta työstään palautetta, ja kuulla oman postauksensa konkreettisesti antaneen lukijalle hyötyä, iloa tai että se on ratkaissut jonkun ongelman. Myöskin vuorovaikutus kanssabloggaajien kanssa niin vapaa-ajalla kuin erilaisissa tapahtumissa on ehdottomasti yksi bloggaamisen parhaista puolista, ja sen merkitys onkin myös korostunut omassa blogissani viimeisen vuoden aikana. On niin virkistävää, kun tätä samaa hommaa tekeville ei tarvitse selitellä omia bloggaamiseen liittyviä outouksia, vaan ne ovat ihan itsestäänselviä juttuja. Ja enpä olisi myöskään blogitaivaltani aloittaessani uskonut, että saan joku päivä blogini ansiosta elämääni kaksi ihmistä, joita voin nykyisin kutsua yhdiksi läheisimmiksi ystävikseni!

roberts7-2

Mistä syistä te bloggaatte, ja vastaavasti mistä syistä te luette mun blogiani?

8 kommenttia:

 1. Heh, mullakin oli tälle aamulle ajastettuna vähän samantyylinen postaus :D Mä oon niin samaa mieltä näistä kaikista bloggaamiseen liittyvistä "lieveilmiöistä" ja etenkin just tosta huomionhakusuushommasta, en ois osannu paremmin sanoa!

  ps. Osa sun kuvista ei näy oikein tässä postauksessa, vaan näkyy vaan tyhjä flickr-ruutu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö hyvä sattuma, mielenkiintoista päästä lukemaan sun ajatuksia aiheesta! :) Siistiä kuulla, että meidän ajatukset bloggaamisen syistä ovat yhteneviä! Ja joo tuo Flickr on alkanut viimeaikoina temppuilla mun Photoshopilla tekemien kollaasikuvien osalta, jostain syystä se ei aina tahdo näyttää niitä, vaikka ne itse postauksen tekovaiheessa vielä näkyvätkin.. Niin rasittavaa, haluisin heti päästä korjaamaan nuo! :D Mutta pistän asian korjaukseen heti kun pääsen koneen ääreen tänään :)

   Poista
 2. Eikä, mulla on luonnoksissa ihan samalla otsikolla postaus odottamassa tekstiään :D Mutta kuulostaa tutulta noi sun syyt bloggaamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa tää tuntuukin olevan nyt suosittu postausaihe, mutta just siistiä päästä lukemaan muidenkin bloggaajien ajatuksia tästä!😊 Kiva kuulla, että pystyt samaistumaan!

   Poista
 3. Ihana postaus Henna! Oli ihan superkiva lukea sun ajatuksia bloggaamisesta, ja pystyn kyllä tähänkin sun tekstiin samaistumaan ihan täysin - samoja syitä bloggaamiseen mullakin! :) xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pinja!❤️ Ihana kuulla, että tykkäsit postauksesta ja pystyit siihen samaistumaan! :)

   Poista
 4. Tosi ihana postaus! Mulla on tosi paljon samanlaisia syitä bloggaamiseni taustalla. Olen aina rakastanut tehdä kaikkea luovaa. Mäkin jo hyvin pienenä askartelin itse kirjoja joihin piirsin kuvitukset ja tekstit! Blogi on mulle paikka hyödyntää luovuuttani ja luoda jotakin kaunista. Rakastan purkaa päässäni vellovia ajatuksia blogin puolelle. Rakastan valokuvaamista, kuvien muokkausta ja asettelua. Koen, että blogi on mulle tapa ilmaista itseäni ja suurin intohimoni tällä hetkellä. Ihanaa on myös kuinka paljon uutta olen päässyt kokemaan ja kuinka paljon uusia ihania ihmisiä olen blogin kautta löytänyt! Yksinkertaisesti vain rakastan bloggaamista!
  On tosi harmillista kuinka bloggaajat juuri mielletään helposti itseään esitteleviksi ja pinnallisiksi ihmisiksi. Itselläni oli aluksi hyvin suuri kynnys julkaista kuvia itsestäni ja asuistani, koska en yksinkertaisesti todellakaan halunnut esitellä omaa naamatauluani. Lopulta päätin, ettei ulkonäköni saa estää minua tekemästä sitä mitä haluan. Halusin inspiroida ihmisiä ihan samalla tavalla kuin muut bloggaajat inspiroivat minua. Ja se todella suututtaa, että joku kuvittelee blogini olevan täynnä pinnallista löpinää vain itsestäni, koska blogini on paljon kaikkea muuta. Se on paikka inspiroitua ja jakaa kokemuksia ja ajatuksia. Hahah voisin kirjoittaa "bloggaajien pinnallisuudesta" ihan oman blogikirjotuksen, kun aihe herättää aina mussa tunteita!xd
  Mutta ihanaa viikonalkua sulle! Bloggaaminen on parasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin niin ihanaa, kun jaksat kommentoida niin pitkästi ja ajatuksella, ihan parasta.❤️ Kiva kuulla, että oot pystynyt samaistumaan tähän postaukseen! Usein tuntuukin, että meillä bloggaajilla on samantapaisi syitä tämän homman taustalla, ja juuri kuten sanoit se onkin sellainen luovuuden kanavoinnin keino! :) Ja joo muakin ärsyttää todella paljon stereotypia tuosta bloggaajien pinnallisuudesta ja huomionhakuisuudesta. Mullakin oli joskus aika, jolloin olin todella epävarma niistä kuvista, joita itsestäni julkaisin tänne. Ihan mahtavaa kuitenkin, että ollaan molemmat päästy yli epävarmuuksistamme. Ja sähän olet aivan upea nainen!!❤️ Ois mahtavaa päästä lukemaan sun postausta tuosta aiheesta, sulla on aina niin oivaltavaa pohdintaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä