Slider

8 x Mitä olen oppinut pukeutumisestani

torstai 22. helmikuuta 2018

Untitled


Tietyn malliset vaatteet eivät vain pue mua, vaikka ne kuinka kivalta näyttäisivätkin muilla tai henkarissa. Puolestaan tietyn malliset sopivat mulle lähestulkoon aina. Esimerkiksi laatikkomalliset mekot ja paidat, korkea pyöreä kaula-aukko, matalavyötäröiset housut, culottesit ja tarkoituksella lyhyet lahkeet näyttävät mun vartalomallille todella epäimartelevilta. Ne vääristävät mun kropan mittasuhteita, ja korostavat juuri niitä kohtia, joita en halua korostaa. Puolestaan vyötärön kapeinta kohtaa korostavat paidat, korkeavyötäröiset housut, hieman polven yläpuolelle loppuvat hameet ja v-aukkoiset paidat korostaa mielestäni mun vartalon hyviä puolia, ja niissä olo onkin itsevarmin. On tärkeää ja etenkin sovitusvaihetta helpottavaa tiedostaa, mitkä mallit ja leikkaukset vaatteissa sopii omalle keholle parhaiten.
nahkahameasukollaasi3
Jos vaate ei heti sovittaessa tuota "ei vitsi tää on ihana ja sopii mulle niin hyvin, pakko saada!"-fiilistä, niin jätä se kauppaan. Ainakaan mulla innostus kyseistä vaatetta kohtaan ei tule kasvamaan, ellei se aiheuta wow-efektiä heti, kun sovitan sitä. Mielestäni tämä on aika hyvä faktori siihen, tuleeko vaate innostamaan ja ilahduttamaan sua vielä monta käyttökertaa jatkossakin.

Sinne päin-versioiden hankkiminen ei kannata. Olen aiemmin tehnyt niin monesti sen virheen, että vaikka mulla onkin ollut selkeä visio päässäni jostain tietystä vaatteesta, olen ostanut kohdalle sattuessa sinne päin olevan version. Sitten jälkeenpäin onkin harmittanut, kun se omaa mielikuvaa vastaava täydellinen yksilö löytyykin. Ei siis kannata tyytyä melkein-versioihin!


Untitled

Korot kuuluu myös pitkille naisille. Damn right. Mua ihan naurattaa, kuinka mä joskus olen ajatellut, etten voisi käyttää korkkareita, koska olen näin pitkä. Yksi syy korkkareiden käyttämättömyyteeni oli myös joskus se, että mua ahdisti olla poikiakin pidempi, mikä on sekin näin jälkikäteen ajateltuna aivan pöhköä ajattelua. Olen siis 170 senttiä pitkä, ja koroilla lähentelen 180 sentin pituutta. Nykyisin mä käytän ihan arjessakin korkoja, ja juhlimaan lähdössä tykkään vetäistä myös kunnon korot jalkaan, jolloin huitelen iloisesti menemään poikaystäväänikin pidempänä. Can't lie, pitkät naiset ovat mun mielestä vaan niin pirun näyttäviä metrikoipineen!

On ihan okei tulla tutuksi oman tyylin kanssa yrityksen ja erehdyksen kautta. On aivan sallittua kokeilla jotain asua, vaatetta tai asustetta, ja todeta, että äh, ei tämä ollutkaan mun juttu. Ei tietenkään ole mitenkään suositeltavaa, että niitä hutiostoksia tulee paljon ja useasti, mutta rehellisyyden nimissä niitä kyllä sattuu varmasti meistä parhaillekin. Kokeilemisen kautta sitä kuitenkin parhaiten pääsee kärryille siitä, mikä on se oma tyyli ja tavaramerkki, ja mikä taas ei tunnukaan niin omalta.

Untitled
nahkahameasukollaasi1
Asusteisiin ja yksityiskohtiin on kiva panostaa, kun oma tyyli on muuten yksinkertainen. Olen vasta viimeaikoina herännyt asusteiden tärkeyteen, ja mun kokoelmiin onkin löytänyt tiensä muun muassa erilaiset näyttävät korvikset, punainen pikkulaukku ja kultaisella kahvalla varustettu laukku, helmikoristeinen neule sekä tekonahkainen baskeri. Asusteet ja yksityiskohdat tuo kivaa potkua asuun, ja niiden merkitys korostuu varsinkin tällaisena aika perustyylisenä ihmisenä.

Ei ole mitään pahaa olla tavallinen ja tykätä samoista asioista, kuin muutkin. Mulla ei ole mitään tarvetta olla pukeutumisessani super erikoinen ja omaperäinen, vaikka näitä piirteitä muiden pukeutumisessa ihailenkin. Pukeutuminen ei ole mulle mikään persoonallisuuden kilpajuoksu. On se mustakin tietysti siistiä löytää esimerkiksi kirppikseltä jotain, mitä niin monella ei ole, mutta se ei ole mulle pukeutumisen ykköspäämäärä. Tärkeintä mulle on se, että itsellä on mukava, hyvä ja kivannäköinen fiilis, olin sitten jonkun mielestä kuinka massa tahansa. Ja hei, eihän ne erikoisemmat tyylitkään pääsisi erottumaan ilman meitä tavallisia! 


Untitled
takki Vila, neule ja hattu Stradivarius, hame Gina Tricot, saappaat Nelly, korvikset Bershka, laukku Furla


Omaan tyyliin ei tarvitse lokeroitua. Ei kannata ajatella niin, että koska edustaa tyyliä x, ei voi kokeilla juttua x. Tottakai voi! On hauskaa kokeilla ja sekoittaa rohkeasti erilaisia kuoseja, värejä, asusteita ja malleja. Joskus yllättävistäkin asioista voi tulla ihan lemppareita! Ja jos ei muuta, niin ainakin tiedostaa sitten enemmän sille kuuluisalle no-no-listalle kuuluvia asioita. Mä en esimerkiksi itse olisi vuosi sitten uskonut olevani tällä hetkellä näinkin kova hattu -ja korvisfani, mitä olen tällä hetkellä.

3 kommenttia:

 1. Tää oli superkiva postaus<3 Vois melkeinpä tehä siihen mun omaan postaukseen toisen osan ku niin monta juttua jäi sanomatta ja tätä lukiessa niitä vaan tupsahti mieleen :-D
  Toi on niin totta, että siitä omasta visiosta ei kannata tinkiä ja ostaa niitä "ihan kivoja" versioita. Mulla kävi niitten mangon housujen kanssa just tollee, mut tulipahan opittua :-D Samaistun niin hyvin myös noihin korkokenkiin, onneks nyt pystyn ihan huoletta rokkaamaan niitä eikä haittaa vaikka ois muita päätä pidempi!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee kiitos, ihana että tykkäsit!<3 Uu joo hei tee ihmeessä part 2, jos löytyy lisää sanottavaa aiheeseen! Joo se on kyllä niin totta, haha noniin joo, mut noita sattuu oikeesti kaikille aina välillä ja niinku sanoit niin niistä aina oppii :) Jep se on kyllä ollu joskus nuorempana aikamoinen matka päästä sinuiksi oman pituuden kanssa, mutta nyt vaan rakastan olla pitkä ja nimenomaan, ei enää kiinnosta vaikka olisi kuin paljon muita pidempi korkojen kanssa!<3

   Poista
 2. Ihan superkiva postaus! Samoja juttuja oon oikeestaan itekin oppinut, ihan erityisesti kyllä kolahti toi sinne päin -versioihin tyytyminen 😅

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä