Slider

6 asiaa, jotka olen oppinut bloggaamisesta

keskiviikko 8. marraskuuta 2017

PA271182

Havahduin tässä eräs päivä siihen, että olen pitänyt blogia jo noin 3 vuotta. Huh, aika on tosiaan mennyt siivillä. Siksi päätinkin listata alle muutaman asian, jonka olen tässä blogivuosien varrella oppinut!


1. Blogi ei missään nimessä kerro pitäjänsä elämästä kaikkea.

Mun mielestäni se on erittäin surkean medialukutaidon osoitus, jos kuvittelee, että blogi tai mikä tahansa muu somekanava kertoo ylläpitäjästään kaiken. Ei, ei ja ei. Useiden kanssabloggaajien lailla olen itse tehnyt tarkan rajanvedon siihen, mitä tänne oikein kirjoittelen. On täysin tietoinen valinta, että blogini aihepiirit pyörivät pääosin kivojen, nättien ja positiivisten juttujen ympärillä. Henkilökohtaisten ikävien fiiliksieni purkamista varten blogi ei ole, vaan mulla on onnekseni rakkaat ystäväni, poikaystäväni ja perheeni, joille voin tuntemukseni vuodattaa.

2. Itseään ei kannata verrata muihin.

Itsensä vertaaminen muihin on inspiraation katoamisen alku ja juuri! Vertailua ei siis missään nimessä kannata harrastaa, vaikkakin välillä se voi olla todella hankalaa toinen toistaan upeampien blogien ja somekanavien maailmassa. Vertailun ja alemmuuskompleksin tuntemisen sijaan oma energia kannattaa suunnata määrätietoiseen itsensä kehittämiseen ja ajatukseen siitä, että joku päivä mäkin haluan olla yhtä hyvä kirjoittaja, valokuvaaja ja niin edelleen. Me ollaan jokainen erityisiä omalla tavallamme, ja jokaisella on joku asia, jossa on erityisen hyvä.

3. Bloggaamisen ja somen kuuluu olla hauskaa, eikä siitä kannata tehdä itselleen pakkopullaa.

Musta on ollut ihan kauheaa lukea joidenkin bloggaajien/vloggaajien/somepersoonien postauksia siitä, kuinka he ottavat somesta kovat paineet. Ja onhan se täysin ymmärrettävää, erityisesti niiden kohdalla, joiden leipä on tästä duunista kiinni. Itselleni tämä blogi on kuitenkin pääasiassa harrastus, tosin hyvin rakas sellainen. Olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että koko somehomman pitäisi olla hauskaa ja inspiroivaa, ja jos ei jostain syystä inspaa, niin sitten antaa ihan hyvillä mielin hetken vain olla.


IMG_1199

4. Kehtaa.

Multa on joskus kysytty, että eiks se oo vähän noloa mennä tuolla jossain ja ottaa esimerkiksi asukuvia. Jäin miettimään tätä kysymystä kovasti jälkeenpäin. En mä nyt sitten tiedä kuinka noloa se on pylvästellä tuolla jossain pihalla kameran edessä, kamera on kuitenkin loppujenlopuksi aika normaali kapistus näin 2017-luvulla ja kuvien ottaminen on musta hauskaa, vaikken mikään super erikoinen pukeutuja olekaan. Itse siis määrittelen nolon vähän eri tavalla. Mä myös kauan arastelin mun blogin tuomista esille, mutta enää en juurikaan edes mieti sitä. Mua saa ihan vapaasti pitää niin nolona kuin tahtoo, hyvä vaan jos joku saa musta jotain huumoria ja iloa elämäänsä. Kehtaa siis vapaasti kekkuloida kameran edessä, kehtaa tuoda sun somekanavaasi esille, ja ole ylpeä siitä mitä teet!

5. Ilkeistä ja nälvivistä kommenteista ei kannata ottaa itseensä, vaikkakin mitä tahansa ei tule kestää.

Tiedättekö ketään onnellista, tasapainoista ja elämäänsä ja itseensä täysin tyytyväistä ihmistä, joka olisi jatkuva tarve ilkeillä muille, aiheuttaa heille pahaa mieltä tai puhua heistä rumasti? Jep, en minäkään. Siksi oikeastaan tunnenkin vain empatiaa ja sääliä, kun olen kohdannut tällaisia kommentteja itsestäni. Toivon todella, että tällaiset ihmiset saavat itsetuntonsa ja elämänsä sen verran hyvään kuntoon, ettei omaa pahaa oloaan tarvitsisi purkaa muihin. All in all, tyhmistä kommenteista ei kannata ottaa itseensä. Häirinnän tai kunnianloukkauksen puolelle meneviin kommentteihin puolestaan tulee suhtautua vakavasti, ja viedä asia vakavuudesta riippuen mahdollisesti poliisille.

6. Kenenkään elämää ei kannata kadehtia blogin perusteella.

Vaikka jonkun elämä näyttäisi blogin tai muun somekanavan perusteella kuinka hohdokkaalta, ei meistä kukaan ole immuuni ikäville asioille tässä maailmassa. En nyt tarkoita olla mikään negatiivisuuden ääni, mutta tässäkin kohtaa on hyvä muistaa se, ettei blogi todellakaan kerro pitäjänsä elämästä kaikkea. Paskan määrä on niin sanotusti vakio, ja kaikilla meillä on ongelmamme.

PA271147


Kanssabloggaajat, millaisia asioita te olette oppineet bloggaamisesta?

12 kommenttia:

 1. Ihana postaus Henna ja yhdyn noihin kaikkiin kohtiin! Ja superihanaa et tän harrastuksen kautta meistä on tullu niin hyviä ystäviä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos Inka♥♥ Ja jep niin ihanaa että oon bloggaamisen kautta saanut sunlaisen ihanan ystävän!!♥

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen ja huippu postaus! Itseään ei todellakaan kannata verrata muihin, vaan tehdä omaa juttuaan just sillä omalla tyylillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Milla! :) Olen aivan samaa mieltä sun kanssasi, juurikin näin!!

   Poista
 3. Onnea 3 vuotiaalle blogille :) tajusin just, että oon itsekin blogannut jo reilu 3 vuotta. Hyviä pointteja, voin allekirjoittaa noista kyllä jokaisen!

  https://sinaviola.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :) Hehe, niin se aika vaan menee siivillä! Mukava kuulla, että olit samaa mieltä näistä kohdista :)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus :) kaikkiin oppeihin pystyy hyvin samaistumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kiva kuulla että tykkäsit ja pystyit samaistumaan! :)

   Poista
 5. Niin totta joka sana! :) Tykkään etenkin tuosta kuutoskohdasta! Paskan määrä on tosiaan vakio ihan kaikilla vaikka sitä ei blogissa näytettäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot havainnut nämä kohdat todeksi! :) Ja jep, tuo on kyllä niin totta kuin olla ja voi!

   Poista
 6. Asia postaus! Nämä asiat ovat munkin mielessäni olleet ja blogivuosia on takana neljä:D Onnittelut sinne kolmannen blogibvuoden johdosta;) Tämä on hyvin antoisa harrastus, jota ei todellakaan pidä hävetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kata! :) Olen niin samaa mieltä, tästä harrastuksesta on kyllä saanut niin paljon positiivista irti, kun vaan on reippaasti tehnyt omaa juttuaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä