Slider

7 vinkkiä toimivampaan sisustukseen

maanantai 27. helmikuuta 2017


IMG_0609

1. Pidä pohjavärit neutraaleina.

Sisustuksessa tietynlainen harmonisuus säilyy, kun suurempien kalusteiden kuten sohvien, pöytien ja tasojen värit ovat neutraalinsävyisiä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaiken tulisi olla aivan kokovalkoista - myös räiskyvän värikkäitä yksityiskohtia sisältävän kodin värimaailmaa korostaa mielestäni nätisti neutraali pohja. Mun mielestä yksityiskohdissa on tyylikkäämmän näköistä lähteä leikittelemään väreillä ja kuoseilla, kun pohja on rauhallinen.

2. Mieti, minkä tyylinen sisustusmakusi on.

Tähän avuksi kannattaa ottaa Pinterest, se on pullollaan ihania sisustusideoita ja koteja! En sano, että oma sisustustyyli pitäisi lokeroida johonkin tiettyyn muottiin, se ei mun mielestä ole tarkoituksenmukaista. Musta on aivan ihanaa nähdä koteja, jossa on yhdistelty vaikka minkälaisia erilaisia tyylejä yhteen sointuvaksi kokonaisuudeksi. Pinterestin avulla omista mieltymyksistään pääsee helposti kartalle ja oman sisustusmakunsa näkee visuaalisena kokonaisuutena, mikä voi helpottaa sisustusprojektia ja mahdollisia hankintoja.


IMG_0620

3. Valaisimet.

Monesti valaistuksesta puhuessa tulee mietittyä vain kattolamppuja, mutta mun mielestä kaikki muut lamput ovat melkeimpä yhtä tärkeitä. Esimerkiksi mä en ole melkein ikinä kotona kattolamput päällä, vaan fiilistelen enemmän jalka -ja pöytävalaisinten pehmeämpää ja vähän hämyisämpää valoa. Toki kauniit kattolamput ovat jo yksityiskohtia itsessään, mutta niiden lisäksi myös jalka -ja pöytälamput ovat ihania sisustuselementtejä ja niistä lähtee useammin ainakin mun silmään kivempi valo.

4. Karsi turha tavara pois.

Uuden säilytyskalusteen hankintaa suunnitellessa kannattaa mun mielestä miettiä, onko se tosiaan välttämätön, vai voiko tavaran määrää karsia niin, ettei säilytyskalustetta enää tarvittaisikaan? Tämä on muun muassa yksi ajatus, joka mulla heräsi Konmari-kirjoja lukiessani. Suosittelenkin tosissaan perehtymään näihin kirjoihin, mikäli minimalistisempi sisustus, järjestyksen aikaasaaminen ja ylläpitäminen sekä yksinkertaisempi elämäntyyli kiinnostavat. Tämän Konmari-metodiin perustuvan raivausurakan jälkeen meillä ainakin on ollut tavarat paremmassa järjestyksessä kuin koskaan, eikä tavarat ole läheskään yhtä hukassa tai sekaisin kuin ennen. Kodissa ylipäätään on nykyisin paljon kevyempi tunnelma kuin ennen urakkaa!

IMG_0582

5. Anna yksityiskohdille tilaa tulla huomatuksi.

Tämä liittyy aika vahvasti tuohon pohjan neutraaliuteen ja turhan tavaran pois karsimiseen. Vaikka yksityiskohdat olisivat kuinka huolella mietittyjä tai itselle rakkaita ja merkityksellisiä, ne eivät pääse oikeuksiinsa levottomassa ympäristössä. Mun mielestä on niin ilahduttavaa bongailla muiden kodeista söpöjä ja hauskoja pikku yksityiskohtia. Ne todellakin ansaitsevat tulla nähdyiksi!

6. Löydä kokeilemalla parhaat paikat huonekaluille.

Mä en henkilökohtaisesti pidä siitä, että kodissa on joka viikko eri järjestys huonekaluilla. Jotkut järjestykset vaan ovat yksinkertaisesti toimivampia ja kauniimpia kuin toiset, ja that's it. Esimerkiksi meidän 40 neliöisessä kaksiossa ei hirveästi valinnanvaraa järjestyksen suhteen ole. Kuitenkin sitä saattaa välillä jämähtää ajattelemaan, että se pitkään ollut järjestys tai paikka jollekin huonekalulle olisi ainoa mahdollinen, vaikka pienellä ajatustyöllä ja testailulla paljon toimivampikin ratkaisu olisi löydettävissä. Jos siis jonkin huonekalun/huoneen järjestys häiritsee sisustussilmääsi, kannattaa esimerkiksi miettiä järjestystä paperilla pohjapiirrosmaisesti tai lähteä vaan suoraan siirtelemään ja kokeilemaan!

7. Anna persoonallisuuden näkyä.

Onko sun lempiväri vaaleanpunainen, ja se väri on susta niin söpö, että se saa sut hyvälle tuulelle missä sen näätkään? Onko sulla esimerkiksi musiikki -tai urheiluharrastus, joka on iso osa sun elämää? Rakastatko matkustamista, ja haluaisit, että pieni palanen jokaisesta vierailemastasi paikasta olisi jollain tapaa kotonakin näkyvissä? Mun mielestä on ihan mahtavaa jos oma persoona ja elävä elämä näkyy kodissa, kyllä me kaikki tiedetään että oikea elämä ei ole kuin suoraan virheettömästä sisustuskatalogista.

IMG_0596

Vielä loppuun mä haluan vinkata teille ihanasta sisustusliike Gidestä! Giden persoonallisessa ja käytännöllisessä valikoimassa on kohtuuhintaisia, muun muassa moderniin ja skandinaaviseen sisustustyyliin sopivia sisustustuotteita sekä lahjatavaroita. Liikkeen valikoimaan kuuluu muun muassa suosittu Lightbox-valotaulu, useiden blogien kautta tutuksi tullut Le Sac En Papier, sekä mitä suloisimpia kastajais, -hää ja tupaantuliaislahjoja. Gideen pääset shoppailemaan Tampereen Tullintorin kauppakeskuksessa, sekä nykyisin myös vasta-avatussa verkkokaupassa! Verkkokaupan avajaisten kunniaksi Gide järjestää suurarpajaiset, jossa arvotaan 10 kaunista ja käytännöllistä tuotetta. Arvontaan pääset osallistumaan tästä! Arvontaan voit osallistua 12.3 saakka, ja 13.3 voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Onnea arvontaan!!
gidearpajaiset
*Yhteistyö

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihania vinkkejä ♥ Mä olen samaa mieltä tuosta ensimmäisestä kohdasta, että isoimmat elementit kannattaa pitää neutraaleina, jotta pääsee pienemmillä asioilla tuomaan sitä väriä ja vivahteita :) Myös lamppujen määrällä ja sijoittelulla saa mukavia sisustusratkaisuja ja eri tilanteisiin sopivia valaistuksia :)

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti Ane! ♥ Jep nuo pointit on kyllä aivan totta, oon ihan samoilla linjoilla sun kanssasi :)

   Poista
 2. Ihan mielettömän kaunis sisustus teillä ♥ Tuo ensimmäinen kohta pitää niin paikkaansa, ite myös onneksi tykkään vaaleasta sisustuksesta ja kyllä se tuo tietynlaisen tunnelman ja tyylin kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon!!♥ Mä oon samaa mieltä, tykkään kanssa sellaisesta yleisestä vaaleudesta hirveästi ja se on ihan totta, että siinä on omanlainen fiiliksensä :)

   Poista
 3. Upea sisustus!<3 Ja niin hyviä vinkkejä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!!❤️ Kiva kuulla, että sä havaitsit nää vinkit hyviksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2020 Henna Seppälä