Slider

Raw raspberry cheesecake

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

IMG_1177

Näin kesäisin mun tekee mieli herkutella kevyemmin, ja mikä olisikaan siihen parempi vaihtoehto kuin ihanan raikas ja marjainen raakajuustokakku! Herkunhimoissani mä lähdin tekemään tätä ihan muuten vaan ei-niin-blogimielessä, mutta tästä tulikin niin hyvä niin ulkonäöllisesti että maullisesti, että halusin ihan ehdottomasti jakaa tämän myös teidän kanssa. Tämä ohje on tehty noin 18-20 cm halkaisijaltaan olevalle vuoalle. Itse käytin vuokaa, jonka halkaisija oli n. 20 cm. Tässä siis ohjetta:

IMG_1174-4

Tarvitset:

Pohja

n. 150-200 g pähkinöitä, itse käytin puolet saksanpähkinää ja puolet pekaanipähkinää, mutta myös manteli voisi toimia tässä hyvin!
7-10 pehmeää tuoretta taatelia oman maun mukaan
hippunen suolaa

Silppusin ensin veitsellä pähkinät hieman pienemmiksi ja poistin taateleista kuoret ja kivet. Ripsaisin vielä sekaan suolaa, ja sitten vaan molemmat astiaan ja sauvasekoittimella/blenderillä mössöksi! Painele vuoan pohjalle tasaisesti ja tiiviisti.

Täyte

3dl cashewpähkinöitä
aitovaniljaa (uutetta tai jauhetta)
hunajaa oman maun mukaan
sitruunan mehua oman maun mukaan (itse laitoin täytteeseen yhden sitruunan mehut)
n. 1 dl sulaa kookosöljyä

Cashewpähkinöitä täytyy liottaa vedessä vähintään 3-4 tuntia, ennen kuin niistä saa mitään leipomuksia oikein aikaiseksi. Kannattaa tämä ottaa huomioon tätä kakkua tehdessä! Kun pähkinät ovat lionneet ja pehmittyneet, laita ne sekoitusastiaan kaikkien muiden täytteen aineiden kanssa, ja sekoita taas koko setti sauvasekoittimella/blenderillä. Kaada n. 2/3 vuokaan pohjan päälle, ja säästä loput päälliseen. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa kakku pakastimeen vähintään vartiksi, jotta täyte jähmettyy vähäsen ennen päällisen kaatamista vuokaan.

Päällinen

n. 3 dl vadelmaa tai mitä tahansa marjoja haluaakaan laittaa
loput täytteestä

Taas kerran blenderillä/sauvasekoittimella kaikki sekaisin, ja sitten taas mahdollisimman tasaisesti kaikki vuokaan! Tämän jälkeen kakun pitäisi antaa olla pakkasessa n. 3-4 tuntia, tai ainakin itselläni se riitti. Ja kakun kannattaa tosiaan antaa sulaa hetken ennen syömistä, sillä silloin ihanan moussemainen ja tuhti koostumus tulee parhaiten esiin!

Ihania raakaherkkuhetkiä!  

IMG_1169-2

2 kommenttia:

  1. Kakku näyttää tosi herkulliselle ja raikkaalle. Varmasti maistu tosi hyvälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, mustakin se onnistui hyvin niin ulkonäön kuin maun puolesta! :) Niin täydellinen herkku kesäpäiviin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 Henna Seppälä